Cristi Puiu, distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 02 martie 2020, 10:37

Cristi Puiu a primit, sâmbătă seară, premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea Encounters.

Distincția i-a fost acordată în cadrul ceremoniei de gală a celei de-a 70-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Este pentru a doua oară când regizorul român, în vârstă de 57 de ani, primește recunoașterea internațională, după Ursul de Aur pentru scurtmetraj din 2014.

Frédéric Schulz-Richard, actorul care interpretează rolul principal din film,  a fost cel care a ridicat premiul.

„Malmkrog” a avut premiera internațională în cadrul secțiunii Encounters a Berlinalei, fiind proiectat chiar în deschidere, și a intrat în competiție cu alte 14 filme din întreaga lume. Carlo Chatrian, directorul artistic al festivalului , a declarat despre Encounters că reunește filme care „își asumă provocarea de a contura o lume, mai degrabă decât a o reproduce”. Regizorul Cristi Puiu a fost primit călduros la Berlin, fiind considerat deschizătorul de Noul Val în cinematografia românească.

Presa internațională a scris despre Malmkrog că este „marele film al festivalului” (Nuovo Cinema Locatelli), „un film de o seriozitate aproape intimidantă” (Screen Daily), „o capodoperă plină de intensitate” (Cultured Vultures) și a punctat radicalismul demersului original apropiat de cinema-ul anilor ’70, lăudând în egală măsură picturalitatea filmului regizat de Cristi Puiu.​

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter