Cine este și cum arată tatăl lui Cabral: „A venit să mă ia în Congo”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 18 ianuarie 2018, 12:49
Cabral Ibacka are o poveste de viață cel puțin impresionantă și pe măsură interesantă. Îndrăgitul prezentator TV a trecut în copilărie printr-o experiență destul de dureroasă, acesta fiind părăsit de tatăl biologic și crescut doar de mama sa, până la vârsta de 6 ani, atunci când l-a întâlnit pe Mircea, cel ce avea să-i devină tată vitreg, dar, conform spuselor sale, tată cu adevărat.

Cabral Ibacka nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre originile sale și despre trauma prin care a trecut în copilărie, de fiecare dată abordând situația cu umoru-i caracteristic, chiar dacă, undeva, în interior, poate, rememorarea îi provoca o oarecare tristețe. De-a lungul timpului, acesta a scris pe blogul său personal diferite episoade din viața sa, iar unul dintre acestea i-a fost dedicat întocmai tatălui său biologic.

“Mama, Argentina, o gagică mişto din Buzău, venită în Bucureşti la facultate…, s-a îndrăgostit de tatăl meu biologic, Alexandre, venit din Congo printr-un schimb politico-strategic de studenţi. Şi m-am născut eu. Pe când aveam câteva săptămâni de viaţă, tata a avut puţină treabă şi a trebuit să plece. Dar n-a lipsit mult, s-a întors când tocmai împlineam 13 ani. Evident că pentru mine era un străin, dar acest mic amănunt nu l-a împiedicat să spună c-a venit să mă ia în Congo… Nu m-am dus. A mai stat câteva zile şi a plecat. Iar.” – a scris Cabral pe blogul său.

Alexandre Ibacka-Dzabana este un medic foarte cunoscut în Congo, țara în care locuiește, a fost Ministrul Sănătății și s-a făcut remarcat și grație calității sale de susținător al Drepturilor Omului. În copilărie, Cabral avea ocazia să-și vadă tatăl doar prin intermediul televizorului, atunci când erau prezentate știrile internaționale și se discuta despre vizita lui Nicolae Ceaușescu în Congo.

tatal lui cabral ibacka

Ulterior vizitei din România, după încă 15 ani, în ziua în care Cabral a făcut 28 de ani, și-a sunat tatăl pentru prima oară și au vorbit pentru câteva zile la rând povestind despre familie, cealaltă familie a lui Cabral pe care nu o cunoscuse niciodată.

“Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc. Nici gând! M-am gândit dacă l-aş putea ierta. Nu cred. Şi mi-am dat seama că l-am pedepsit, în felul meu, prin indiferenţă (…). Eu am deja un tată. Îl cheamă Mircea. S-a cunoscut cu mama şi ne-a intrat în familie pe când eu aveam în jur de 6 ani. El m-a plimbat de mână când strigau anticiorile după noi pe stradă, el mi-a explicat de ce nu trebuie să-mi fie frică de întuneric, el mi-a pus echipamentul de kickbox pe mine, el mi-a fost un tată atât de bun, încât sper să fiu şi eu, la rândul meu, un tată la fel de bun pentru fiică-mea”, s-a confesat la momentul respectiv Cabral pe blogul său.

tatal lui cabral ibacka la nunta

Între timp, relația dintre Cabral și tatăl său biologic s-a mai îmbunătățit, acesta din urmă fiind chiar prezent la nunta lui Cabral cu Andreea Pătrașcu, alături de doi dintre frații săi din Congo.

Cabral Neculai Ibacka, pe numele complet, a mai fost căsătorit timp de 6 ani cu Luana Ibacka, până în 2006, și au împreună o fetiță pe nume Inoke Ibacka. Din 2011 este căsătorit cu Andreea Ibacka, actrița care i-a dat viață Irinei Dumbravă, personajul principal feminin din telenovela Inimă de țigan.

Citește și – Ce relație este între Andreea Ibacka și Luana, fosta soție a lui Cabral

Citește și – Ce face și cum arată Mircea Solcanu la 4 ani de la dispariția din televiziune

Sursă foto: Libertatea, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter