Călătorii: Vacanţă perfectă pentru familia ta

De Libertatea pentru femei, pe

Se anunță că va mai fi vreme frumoasă, așa că nu ar strica să mai plănuiești o vacanță sau doar o mică ieșire cu familia.
Pentru ca totul să iasă bine, trebuie să te gândești la cele mai mici amănunte. Înainte cu o zi de data plecării, fă-ți o listă cu ce ai de luat. Pe lângă lucruri de schimb, pelerine de ploaie sau pulovere mai groase, în caz că se face frig, nu uita nici trusa medicală de prim ajutor, în care trebuie să ai medicamente potrivite pentru orice împrejurare (guturai, probleme cu stomacul, alergii, nevralgii), plasturi, dezinfectante. Pentru că încă este sezonul țânțarilor, dar și al altor gângănii care pot crea neplăceri, ar fi bine să ai la tine și o cremă împotriva insectelor. Nu neglija nici produsele de protecție solară. Chiar dacă vremea pare să nu mai fie atât de călduroasă și razele soarelui s-au mai domolit, radiațiile ultraviolete pot crea și acum probleme. Copiii și adulții cu pielea deschisă la culoare ar trebui să folosească produse cu factor de protecție 50, iar ceilalți, în funcție de ten, de la 10-15, pentru piele închisă și până la 30 pentru culoare medie.

Drumul, cât mai plăcut

Dacă ai copii mici și plecați la un drum ceva mai lung cu mașina, este bine să ai la tine jocuri și cărticele care să îi țină ocupați, ca să nu se plictisească și să devină neliniștiți. Pentru cei mai măricei, poți încerca diverse „concursuri”, cum ar fi, „Cine vede primul o mașină roșie” sau să încercați să ghiciți distanța până la un anumit obiectiv care se vede în depărtare. Șoferul verifică distanța exactă la kilometraj și câştigător este cel care s-a apropiat cel mai mult de numărul exact. Mai puteți cânta sau juca „Fazan” – toate acestea vor face drumul mai plăcut și mai… scurt. Dacă mergeți cu avionul, ar fi bine să aveți lucrurile absolut necesare pentru fiecare în două bagaje diferite (eventual unul să fie de mână). Dacă se pierde una din genți, nimeni nu va avea de suferit în vacanță.

Relaxare activă

Ajunși la destinație, fie că ați călătorit mult, fie că ați mers doar până la marginea orașului, nu vă rămâne decât să vă bucurați de o binemeritată odihnă. Totuși, nu uitați că cei mici își doresc o vacanță mai activă decât poate ați vrea tu și soțul. Chiar dacă v-ați așezat să faceți un grătar, aveți grijă ca ei să poată alerga în voie (să nu fie nevoiți ca din cauza unor eventuale pericole din jur să rămână lângă voi), să aibă o minge sau altceva cu care să se poată juca. Nu ar strica nici pentru cei mari să își aducă aminte de copilărie și să încingă o miuță, să joace volei sau – de ce nu? – chiar și de-a v-ați ascunselea. De asemenea, o mică excursie prin împrejurimi, în care să poată culege flori, dar și să descopere locuri și peisaje noi, va fi foarte apreciată de copii.

► VARIANTĂ IEFTINĂ

Chiar dacă nu mai aveți posibilitatea să plecați măcar pentru un weekend, sigur există și în orașul tău atâtea locuri de vizitat, un parc sau o pădure în apropiere, unde să puteți petrece clipe în care cei mari să se relaxeze, iar cei mici să alerge în voie și să se bucure de soare și de aer curat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter