Brooke Shields: „A fost o vreme când doar fața mea era celebră. Mă simțeam oribil”

De Andreea Catrina, pe
La începutul anilor '80, Brooke Shields era cea mai cunoscută adolescentă din lume. Era model, visa să devină actriță și își petrecea timpul liber în Studio 54, un celebru club de noapte din New York, frecventat de multe celebrități, printre care Andy Warhol sau Calvin Klein. Dar viața ei avea să devină și mai palpitantă din acel punct. 

Cea mai cunoscută adolescentă din lume

Cu mult înainte de Britney Spears sau Miley Cirus, Brooke Shields a fost cea mai cunoscută adolescentă din lume. Toate fetele voiau să fie ca ea, toți bărbații voiau să fie cu ea…

Devenită cunoscută la doar 11 luni, când a apărut pentru prima oară într-o reclamă la șampon de bebeluși, Brooke Shields a făcut primul pas în lumea filmului la 9 ani. Primul ei rol a fost extrem de controversat la acea vreme, pentru că a jucat o prostituată adolescentă, în pelicula „Pretty Baby” (1978).

Doi ani mai târziu, la doar 15 ani, Brooke Shields devenea cunoscută la nivel mondial, datorită rolului ei din filmul „Laguna Albastră” (1980). Iar la un an după acest rol, care avea să-i schimbe viața definitiv, în 1981, adolescenta de doar 16 ani ajungea pe coperțile a peste 30 de reviste.

Brooke Shields in Laguna Albastra

Brooke Shields și prețul celebrității

Când întreaga lume o cunoștea, când toate adolescentele visau să fie ca ea și toți băieții visau să fie cu ea, Brooke trăia de fapt o dramă. Într-un interviu recent, acordat publicației The Guardian, actrița a fost cât se poate de sinceră – „A fost o vreme când doar fața mea era celebră. Mă simțeam oribil. Toată lumea era atentă la sprâncenele mele, la pomeții mei… vă dați seama că mi-a fost foarte ușor să rămân virgină. Pentru mine era cea mai confortabilă variantă. În <> îmi lipeam părul de sâni ca să nu mi se vadă, nu realizam ce făceam, pentru că eu eram încă un copil, de fapt. Lumea mă vedea altfel”.

Într-un alt interviu, pentru Daily Mail, din 2009, Brooke a detaliat acest aspect „Era multă presiune publică pe mine. Nu-mi plăcea cum arătam, toată lumea era atentă doar la fața mea, dar eu îmi uram corpul. Mă simțeam grasă și probabil că acesta este și motivul pentru care mi-am pierdut virginitatea abia la 22 de ani. Regret că nu am învățat să mă accept mai devreme, regret că am așteptat atât pentru a iubi”.

Legenda Brooke Shields

Acum în vârstă de 52 de ani, Brooke Shields își continuă cariera în film și chiar și în modelling. „Sunt la vârsta la care pot spune că mă simt norocoasă. Pot avea o conversație cu oricine, nu-mi mai e teamă. Sunt mamă, sunt femeie de afaceri, îmi văd de viață și sunt fericită”.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter