Cine este Andrei Leonte- marele câştigător de la X Factor

De Adina Radu, pe

Viaţa lui Andrei Leonte s-a schimbat începând cu 1 ianuarie 2012. Marele câştigător X Factor şi-a îndeplinit cel mai mare vis al său. Andrei este primul câştigător al supershow-ului X Factor România, iar viaţa lui pare desprinsă din filmele de la Hollywood.
Andrei este din Iaşi, dar a studiat în Bucureşti, locul în care a şi venit la audiţii. A terminat facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti şi chiar în toamna acestui an, când a aflat că este unul dintre finaliştii X Factor a fost admis şi la un masterat cu acelaşi profil.

Din totdeauna i-a plăcut să cânte, însă prima oară când a cântat în public a fost la Balul Bobocilor în liceu, la proba de Mister Boboc. A fost un moment nepregătit, iar reacţia sălii a fost foarte bună. De atunci s-a apucat de canto. Iniţial, a încercat să se pregătească încă din adolescenţă cu un solist vocal al unui restaurant din Iaşi, pentru ca mai apoi să ia lecţii de canto cu un profesor.

Următorul pas a fost să fugă în prima zi din clasa a 11-a, de la secţia de Filologie de la liceul la care studia, la Liceul de Arte. A vorbit cu profesorul de canto şi a  dat diferenţele pentru transfer fără să ştie părinţii lui. A luat toate probele şi astfel a făcut ultimele două clase la Liceul de Arte din Iaşi.  A continuat să ia lecţii de canto şi în Bucureşti.

Viaţa lui a fost presărată şi cu momente foarte dificile. Părinţii lui au fost nevoiţi să plece la muncă în Italia pentru că, la un moment dat, printr-o escrocherie imobiliară au rămas fără casă şi a trebuit să se mute cu chirie.

La  X Factor, Andrei s-a făcut remarcat încă de la audiţii când a cântat aproape fără greşeală piesa trupei The Script, „The man who can’t be moved”, venind pe scenă cu poza lui Natalie Portman.  A confirmat apoi în celelalte etape că are o voce deosebită şi o charismă pe măsură şi a ajuns astfel în galele live X Factor –zece la număr. În niciuna dintre ele, Andrei nu a fost în pericolul eliminării, publicul salvându-l de fiecare dată de la duel.

Dacă la început a fost băiatul sensibil care a cântat balade, Andrei a arătat apoi că are câte ceva din personalitatea fiecărui mare artist. A încercat să fie pentru o seară Bon Jovi, Adam Levine, Tudor Chirilă sau George Michael, însă cel mai bine i s-au potrivit mereu melodiile sensibile, pentru că, așa cum Paula Seling a spus în repetate rânduri, Andrei are o forță extraordinară de a transmite emoție pe scenă.

Asta a făcut şi în marea finală, nu înainte însă de a arăta că are factorul X adică: voce foarte bună, prezenţă scenică Şi charismă. Altfel spus, că poate umple Săli de concerte şi vinde mii de albume. A cântat din nou piesa de la audiţii, pentru ca mai apoi să facă show pe scena împreună cu Tudor Chirilă. Momentul a fost savuros.
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter