Stare de alertă: Reguli pentru cei care circulă cu autubuzul și tramvaiul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 15 mai 2020, 12:38

Odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă, în mijloacele de transport în cumun se va circula conform unor reguli speciale, decise de autotrități pentru minimalizarea riscului infectării cu noul coronavirus.

După data de 15 mai, Societatea de Transport Bucureşti (STB) va scoate în traseu toate vehiculele din parcul circulant transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

În plus, conducerea STB anunță că în unele zone ale Capitalei, controlorii şi poliţiştii locali vor veghea ca bucureştenii să respecte regulile de distanţiere.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze şi tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa reglementată, de 1,5 m. Urcarea călătorilor în vehiculele STB se va face DOAR prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi. Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi către uşile de acces în vehicule de controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală” se arată într-un comunicat al STB.

Reprezentanții STB recomandă cetățenilor să respecte măsurile de igienă și de siguranță pentru reducerea riscului îmbolnăvirii. Primăria Capitalei a dat asigurări că toate vehiculele , dar și stațiile de așteptare vor fi dezinfectate în mod frecvent.

Citeşte şi: Cum va circula metroul dupa data de 15 mai

„Pentru siguranța călătorilor, Primăria Capitalei dă asigurări că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte, de asemenea, noile reglementări privind distanțarea socială”, se mai specifică în comunicatul STB.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter