Șoferii Uber și Bolt ar putea folosi banda destinată transportului public

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 21 decembrie 2021, 09:07

USR a inițiat un proiect de lege prin care șoferii de Uber și Bolt să poată folosi banda special amenajată pentru transportul public în comun.

Deputatul USR Filip Havârneanu a anunțat că a inițiat acest proiect pentru ca șoferilor de Uber și Bolt să li se permită accesul pe banda specială destinată transportului public, așa cum se întâmplă în cazul șoferilor de taxi.

Prin folosirea benzilor de circulaţie pe care administraţiile locale le-au pus la dispoziţie autobuzelor sau troleibuzelor, am putea preveni aglomeraţia sau ambuteiajele. Putem lua în calcul mai puţină tensiune în trafic determinată de blocaje şi presiunea timpului.

Pe de altă parte, eliminăm discriminarea care există între şoferii clasici de taxi şi cei la Uber sau Bolt, întrucât ei practică, în definitiv, acelaşi tip de servicii. Contribuim de asemenea şi la creşterea mobilităţii urbane, a declarat deputatul USR Filip Havârneanu, potrivit news.ro.

Citește și: Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Ce cadou de Crăciun a primit Ioana, unica fiică a lui Ion Țiriac

Brian May a anunțat că este bolnav de COVID-19: „Ziua şocantă a venit”

Actorul Vlad Zamfirescu și soția lui ar fi divorțat după 21 de ani de căsnicie

Proiect de lege prin care sunt permise în trafic taxiuri cu capacitate mai mare de patru locuri

Filip Havârneanu a mai inițiat un proiect care prevede permiterea în trafic a taxiurilor cu o capacitate mai mare de patru locuri.

Am depus un alt proiect de lege în care am solicitat taxiuri cu capacitate mai mare, iniţiativa vizând modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Dorim să redefinim taxiul ca autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum nouă locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depăşeşte 3,5 tone, care, pe baza autorizaţiei taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi”.

Este justificat acest proiect pentru că adesea apar grupuri mai mari de patru persoane care au nevoie să utilizeze simultan un taxi, de la serviciu sau de la aeroport, iar taximetriştii, în prezent, nu pot lua mai mult de patru persoane în maşină, pentru că ar încălca normele legale în vigoare, a explicat parlamentarul USR.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter