România este în doliu. A murit Prinţesa Marina Sturdza

De Mădălina Manole, pe
Prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii princiare, fiica Ioanei Şuţu şi a lui Ion Sturdza, a încetat din viaţă duminică, la New York. Vestea tristă a fost anunţată de către prinţul Ştefan Dimitrie Sturdza, pe pagina de Facebook.

Marina Sturdza avea 65 de ani şi locuia la New York din anul 1988. Născută în România, Prinţesa a fost scoasă pe ascuns din ţară la vârstă de 3 ani, fugind, alături de familie, de ororile comunismului. A ajuns iniţial în Elveţia, iar apoi s-a mutat în Canada unde s-a pregătit să devină diplomat, însă a fost atrasă de presă şi a devenit jurnalist de modă, scriind în publicaţii de renume internaţional. De asemenea, a fost vicepreşedinte al casei de modă Oscar de la Renta.

După 45 de ani, înapoi în România

După ce în România i-a fost confiscată întreaga avere, Prinţesa a plecat ca refugiat, cu ajutorul unui program al Crucii Roşii, în America. Abia după 45 de ani, în 1990, s-a reîntors întâia oară în ţara sa natală. În ultimii ani din viaţă a ales să trăiască atât în România cât şi în Marea Britanie. O figură emblematică pentru aristrocratia românească, Prinţesa Maria Sturdza s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile de-a lungul vieţii. A fost Ambasador al Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”, iar în Republica Moldova a contribuit la deschiderea „Hospice Angelus”, primul centru de îngrijire paliativă pentru pacienţi cu boli în stadii terminale. Totodată, a fost director în cadrul UNICEF Canada şi, în anul 2005, a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award. De asemenea a fost preşedinte adjunct al Camerei de Comerţ Româno – Britanică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter