Româncă, bursieră în cel mai prestigios program de la Stanford

De Oana Savin, pe
Sevda Memet, un medic rezident din Constanța va urma un masterat în administrarea afacerilor la Stanford Graduate School of Business, cel mai bun program de MBA din lume.

Memet a primit o bursă din partea programului Knight-Hennessy, înfiinţat de John Hennessy, fostul preşedinte al Universităţii Stanford şi actualul preşedinte al Alphabet, compania care deţine Google, şi de Phil Knight, fondatorul Nike.

Tânăra face parte din prima promoţie a acestui prestigios program care a ales 49 de bursieri din 3.601 de candidaturi primite din întreaga lume. Criteriile principale de selecţie au fost: independenţa în gândire, abilităţile de leadership, conştiinţa civică.

Citește și: Remarcabil! Povestea tinerei fără adăpost care a fost admisă la Universitatea Stanford

Acest program aduce împreună cei mai buni studenţi din lume. Mă aştept ca ei să devină lideri în toate sectoarele, atât public cât şi privat, şi să găsească soluţii inovatoare care să facă lumea mai bună”, a declarat Phil Knight citat de Financial Times.

Cei 49 de bursieri vor urma cursuri în cadrul tuturor celor şapte şcoli ale Universităţii Stanford: Business, Ştiinţele Pământului, Ştiinţele Mediului Înconjurător şi Energie, Educaţie, Inginerie, Drept, Medicină.

Sevda, care va urma un MBA la Stanford Graduate School of Busines, a abosolvit Summa Cum laude Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța. Ea vrea să ajute pacienţii afectaţi de cancer prin crearea primului sistem oncologic din România care se va axa pe medicină integrată şi testări genetice avansate.

Citește și: Un profesor de la Stanford a descoperit ”vaccinul” împotriva cancerului. Elimină inclusiv metastazele

Sevda este rezident în departamentul Hematologie-Oncologie şi Boli Rare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, a primit mai multe premii la nivel naţional pentru cercetare medicală şi antreprenoriat medical şi a câştigat Marele Premiu al NASA pentru proiectul unei colonii sustenabile pe Marte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter