Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la Evaluarea Națională 2022: „Este o concluzie tristă”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 23 iunie 2022, 12:43

Evaluarea Națională 2022 s-a încheiat cu succes pentru mai bine de 82% dintre candidații la examenul național. Din 144.494 de elevi, 122.166 au obținut medii peste cinci. Însă concluziile ministrului Educației cu privire la această sesiune nu sunt unele foarte fericite.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a prezentat principalele concluzii cu privire la rezultatele de la Evaluarea Națională 2022. Acesta a afirmat că peste 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, iar 15% dintre elevi nu au putut rezolva un exercițiu de matematică cu un grad de dificultate scăzut.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda au propria piscină cu apă sărată. Cât i-a costat proiectul

Povestea lui David Popovici, primul dublu campion mondial al natației românești

Soția lui Jorge, siluetă impecabilă în bikini la aproape 50 de ani

Ce este Sindromul Extrapiramidal, boala cu care s-a luptat regretatul actor Valentin Uritescu timp de 48 de ani

Sorin Cîmpeanu: „58% din elevi au probleme de scriere și punctuație”

Spre exemplu itemul 8 de la subiectul I B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește, a spus ministrul, potrivit Libertatea.

Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație. 8% dintre elevi nu au putut identifica o informație prezentată explicit în primul enunț al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la Evaluarea Națională 2022: „Este o concluzie tristă”

Absolvenții claselor a VIII-a au avut probleme și la examenul de matematică.

15% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul I de la subiectul calculului „10+10:10”. Este o concluzie tristă. A creat probleme pentru 15% dintre elevi, este cel mai scăzut nivel de dificultate. Se naște întrebarea în ce măsură s-au ocupat profesorii de acești elevi. 47% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul 6 de la subiectul al doilea care cerea să se calculeze diagonala unui paralelipiped dreptunghic, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Câte medii de 10 s-au obținut la Evaluarea Națională 2022

Chiar dacă numărul mediilor peste 5 este cel mai ridicat din ultimii zece ani, au fost doar 221 de medii de 10 la nivel național, un număr mai scăzut față de anii precedenți.

Capitala este în topul mediilor de 10. Este vorba de 37 de note de 10 în Capitală, în Cluj avem 17 note, la fel Argeș și Timiș. Sunt județe multe în care nu sunt medii de 10, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Elevii care doresc să depună contestații mai pot face asta doar astăzi, 23 iunie, între orele 16:00-19:00, și mâine, 24 iunie, între orele 08:00-12:00. Rezultatele vor fi afișate pe data de 30 iunie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter