Povestea „femeii toxice”. Mai mulți medici s-au îmbolnăvit încercând să o salveze pe Gloria Ramirez

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 13 februarie 2023, 14:51

Gloria Ramirez, supranumită „Femeia toxică”, avea 31 de ani când a fost transportată de urgență la spital. După 45 de minute, femeia a fost declarată moartă, însă medicii care au tratat-o au început să se îmbolnăvească în mod inexplicabil.

Gloria era o femeie obișnuită care locuia în Riverside, California, împreună cu soțul ei și cei doi copii. Dar totul s-a schimbat pe 19 februarie 1994, când aceasta a ajuns de urgență la spital. Nu doar că a murit în acea seară, dar trupul ei i-a îmbolnăvit pe toți cei din jur.

Cazul neobișnuit al Gloriei Ramirez, supranumită „femeia toxică”

În seara în care a ajuns la spital, Gloria Ramirez avea pulsul foarte mare, iar tensiunea arterială extrem de mică. Femeia de abia putea respira și răspundea la întrebări cu propoziții incoerente.

Pentru ca acest caz să fie și mai neobișnuit, Gloria avea doar 31 de ani. Totuși, femeia suferea de cancer cervical în stadiu avansat, lucru care ar fi putut explica condiția ei medicală.

Medicii și asistentele au mers imediat la Gloria Ramirez pentru a-i salva viața. Au urmat procedurile și i-au administrat diferite medicamente pentru a-i readuce la normal semnele vitale. Dar nimic nu a funcționat.

În momentul în care asistentele i-au îndepărtat bluza pentru defibrilare, au observat un ulei ciudat pe trupul femeii. De asemenea, medicii au simțit un miros fructat și de usturoi venind din gura ei.

Atunci, asistentele i-au luat sânge din braț. Iar sângele Gloriei mirosea a amoniac, iar particule de culoarea piersicii pluteau în sângele ei.

Medicul de gardă din acea seară a analizat mostra de sânge și a ajuns la concluzia că ceva era în neregulă cu Gloria Ramirez și nu avea deloc de-a face cu insuficiența ei cardiacă, notează allthatsinteresting.com

Citește și: Cine este femeia care a inventat mașina de spălat vase. Josephine Cochrane a reușit să se afirme într-o lume a bărbaților

Citește și: Cine este femeia care a inventat ștergătorul de parbriz. Mary Anderson s-a luptat să revoluționeze industria auto, dar a fost refuzată

Citește și: Cum a descoperit o femeie că are cancer în timp ce încerca să mănânce o pizza. „A fost salvarea mea!”

Citește și: Cum a apărut sistemul Braille. Tragedia lui Louis Braille, copilul care a inventat alfabetul pentru nevăzători

Medicii și asistentele s-au îmbolnăvit în mod inexplicabil

Dintr-o dată, una dintre asistente a leșinat. O alta a început să aibă probleme cu respirația. O a treia asistentă a leșinat și când și-a revenit nu a mai putut să își miște brațele și picioarele.

Per total, șase oameni nu reușeau să o salveze pe Gloria Ramirez deoarece aveau simptome ciudate ce aveau, cumva, o legătură cu pacienta.

Ramirez a murit în acea noapte. Chiar și după decesul pacientei, lucrurile la spital au fost tot mai ciudate.

O echipă specială a fost chemată pentru a se ocupa de trupul neînsuflețit al Gloriei Ramirez. Echipa a căutat prin camera de gardă semne ale intoxicației cu gaz, toxine sau alte substanțe străine. Nu au găsit nimic care să explice leșinul echipei medicale.

Trupul Gloriei a fost pus într-un sicriu de aluminiu. Autopsia nu a putut fi realizată decât o săptămână mai târziu, într-o cameră specială, iar echipa medicală a avut un costum special.

Presa a numit-o pe Gloria Ramirez „Femeia toxică” deoarece nimeni nu se putea apropia de corpul ei fără să aibă apoi probleme medicale.

S-au făcut per total trei autopsii: una la șase zile de la moartea ei, a doua la șse săptămâni, iar ultima chiar înainte de înmormântare.

În trupul femeii au fost găsite mai multe substanțe precum Tylenol, lidocaină, codeină și Tigan. Tigan este un medicament împotriva greții, care în organism se transformă în amine. Acest amine au legătură cu amoniacul, ceea ce ar explica mirosul de amoniac simțit de cadrele medicale la spital, în sângele pacientei.

Raportul toxicologic a arătat că Gloria Ramirez avea în sânge și țesuturi o cantitate mare de metilsulfonilmetan. Acesta apare în mod natural în organismul oamenilor și distruge anumite substanțe. Odată intrat în organism, dispare rapid, în trei zile. Totuși, o cantitate mult prea mare s-a regăsit în sistemul Gloriei Ramirez, de trei ori mai mult decât cantitățile normale, la șase săptămâni de la decesul ei.

Pe 12 aprilie 1994, oficialitățile au anunțat cauza morții Gloriei Ramirez: stop cardiac cauzat de insuficiență renală, cauzată de cancerul cervical. Ramirez a fost diagnosticată cu cancer cu doar șase săptămâni înainte să moară.

Cum i-a îmbolnăvit Gloria Ramirez pe cei din jur?

În încercarea de a-și vindeca cancerul cervical, Gloria Ramirez s-a dat pe piele cu Dimetilsulfoxid (DMSO). În anul 1965, DMSO a fost clasificat drept substanță toxică. Însă, la începutul anilor 1960, medicii credeau că această substanță poate reduce durerea și anxietatea. Acesta se găsea sub formă de gel și se spune că ar avea un miros asemănător cu cel de usturoi, ceea ce explică mirosul și unsoarea de pe pielea Gloriei Ramirez.

Sub formă de DMSO2, acesta se cristaliează la temperatura camerei, ceea ce ar explica particulele neobișnuite din sângele femeii.

Șocurile electrice ar fi putut tgransforma DMSO2 în DMSO4, un gaz otrăvitor. Iar acest gaz ar fi putut fi cel care le-a cauzat problemele medicale medicilor și asistentelor care au încercat să o salveze pe Gloria Ramirez.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter