Ce tratament a primit Bogdan Stanoevici chiar înainte de moarte

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 ianuarie 2021, 15:54

Bogdan Stanoevici a încetat din viață marți, 12 ianuarie 2021, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Actorul s-a infectat la începutul lunii decembrie cu SARS-CoV-2, iar spre jumătatea lunii, starea sa de sănătate s-a agravat după ce s-a ales și cu o infecție nosocomială din spitalul unde era internat. Pe 24 decembrie, Stanoevici a fost transferat la ATI și a fost supus unei intervenții medicale foarte complicate pentru reoxigenarea sângelui.

Procedura care i-a fost aplicată este folosită în cazul pacienților bolnavi critici cu pneumonie virală, pentru înlocuirea funcțiilor pulmonare parțiale sau integrale, se numește ECMO (Oxigenare Extracorporală Arterio-Venoasă) și se realizează cu un dispozitiv complex și modern.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Această intervenție presupune scoaterea sângelui printr-o sondă din artera femurală pentru a fi oxigenat de membrana extracorporală în aparatul ECMO, pentru ca apoi acesta să fie reintrodus în artera jugulară internă printr-o altă sondă, ca să poată reveni în sistemul circulator.

ECMO este folosit cu succes și în cazul pacienților care au suferit accidente vasculare-cerebrale în urma cărora sângele nu mai transportă suficient oxigen către creier, provocând alterarea ireversibilă a celulelor.

Citeşte şi: Vlad Gherman și Laura Cosoi, devastați de moartea actorului Bogdan Stanoevici

În ciuda faptului că Bogdan Stanoevici a primit acest tratament, starea lui de sănătate a fost mult prea gravă, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Stanoevici, actor și fost ministru în guvernul Ponta, s-a remarcat la începutul pandemiei prin critici dese la adresa autorităților și a măsurilor de protecție impuse.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter