Nu va fi petrecere de onomastică. Regele Mihai a fost spovedit și împărtășit

De Mădălina Manole, pe
Un nou comunicat de presă a fost transmis de către Casa Regală a României prin care se anunță că Majestatea Sa Regele Mihai se află în continuare în stare de suferință și, din acest motiv, cu ocazia Sfinților Mihail și Gavriil, nu se va desfășura nicio petrecere pentru sărbătorirea zilei onomastice.

Totodată, Principesa Margareta, aflată în continuare în Elveția pentru a-i fi alături tatălui său, a dorit să mulțumească persoanelor care au transmis urări și gânduri bune cu ocazia onomasticii Regelui Mihai.

În tradiția regală românească, 8 noiembrie este ziua în care Majestata Sa Regele își serba public atât ziua de naștere, cât și ziua onomastică. La Palatul Elisabeta, după anul 2001, Regele Mihai a găzduit de 8 noiembrie evenimentul „Porți deschise”, la care toți românii care doreau să-i ureze la mulți ani erau bineveniți. Ultimele două ocazii în care Regele a apărut la balconul Palatului Elisabeta de ziua onomastică au fost în zilele de 8 noiembrie 2013 și 19 noiembrie 2014.” – se arată în comunicat.

Conform comunicatului, Regele Mihai a fost spovedit și împărtășit în ajunul zilei onomastice de către un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. “Regele Mihai I, ultimul rege al României, și-a trăit viața într-o continuă căutare a patriei. Exilat de comuniști, a fost alungat de urmașii lor de două ori, chiar dacă, pe atunci, comunismul devenise deja doar o filă de istorie. Românii i-au oferit ultimului lor monarh lecția măririi și a decăderii, a gloriei și a uitării și, cu toate acestea, ei nu au încetat să fie iubiți de el”, a adăugat Casa Regală în comunicat.

Citeste și – Anunțul Casei Regale referitor la starea de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai

Citeste și – Regele Mihai I, la ceas aniversar. 10 lucruri pe care nu le știai despre Majestatea Sa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter