Ce restricții vor fi în acest sezon de iarnă în stațiunile de schi din Europa

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 ianuarie 2022, 12:43

Stațiunile de schi din Europa vor fi deschise anul acesta, însă iubitorii sporturilor de iarnă vor trebui să respecte anumite restricții.

În curând se va da startul sezonului de schi, iar stațiunile din Europa vor fi gata să primească turiști, spre deosebire de anul trecut, când multe dintre acestea au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19 sau au funcționat la capacitate redusă. Iubitorii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de activitățile lor preferate, însă doar dacă vor respecta anumite restricții.

Citește și: Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, prima întâlnire după depunerea actelor de divorț

Linda Gray, celebra”Sue Ellen” din Dallas, de nerecunoscut pe străzile din Los Angeles. Cum arată la 81 de ani

Gheorghe Gheorghiu și Gabriela Băncescu s-au căsătorit în New York

Ghicești cine e? Îndrăgitul artist suferea de strabism în copilărie

Ce restricții vor fi în acest sezon de iarnă în stațiunile de schi din Europa

Regulile nu vor fi peste tot la fel, ci în funcție de țară sau de regiune. Printre regulile impuse de autorități se numără: purtarea măștii de protecție în anumite zone, limite de capacitate la instalațiile de transport pe cablu, respectarea distanțării fizice și accesul pe baza certificatului COVID-19 în spațiile interioare precum restaurante sau baruri, potrivit Libertatea.ro.

În Austria, stațiunile de schi vor funcționa la capacitate maximă, dar numai pe baza certificatului verde digital. Pe același principiu se vor face și cazările în hotelurile austriece sau accesul în restaurante. Documentul va trebui prezentat la cumpărarea biletelor pentru teleschi. De asemenea, turiștii trebuie să poarte măști FFP 2, atât în telecabine, cât și în magazine.

Vezi statiuni montane din Austria unde te poti distra in vacanta!

În Franța și Elvețai nu este necesar certificatul COVID-19 pentru accesul pe pârtiile de schi, însă acesta este obligatoriu în spațiile închise. În Italia, lucrurile stau diferit. Toți turiștii cu vârste de peste 12 ani trebuie să aibă certificat verde, atât pe pârtii, cât și în restaurante.

Pentru o vacanță de neuitat, specialiștii le amintesc pasionaților de schi faptul că ar trebui să cunoască regulile din regiunea unde vor să meargă, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Unele stațiuni europene cu ghețari, precum Zermatt, Engelberg, Andermatt și Saas Fee în Elveția, Tignes și Les Deux Alpes în Franța, Cervinia în Italia, Hintertux și Solden în Austria, Ruka și Levi în Finlanda și Idre Fjall în Suedia, au fost deschise deja.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter