Ce înseamnă Boot Camp

De Unica.ro, pe

Conceptul de Boot Camp este relativ nou pe piața din România. Originar din Statele Unite ale Americii, acest tip de antrenament a fost importat în Marea Britanie la începutul anilor 2000, iar de atunci s-a răspândit cu rapiditat în întreaga Europă. Împrumutat din terminologia militară, în fitness, termenul definește acele antrenamente în grup, realizate de regulă în aer liber.
Scopul lor este acela de a provoca forța fizică și psihică a participanților, promovând totodată camaraderia și lucrul în echipă. Printre beneficiile antrenamentelor de tip Boot Camp se mai numără reducerea stresului (datorită endorfinelor) și scăderea hipertensiunii arteriale.
Antrenamentele de tip Boot Camp se diferențiază de cele clasice din sălile de sport, realizate cel mai adesea individual, prin stimularea spiritului de echipă, participanții putând socializa și chiar stabili legături de prietenie, motivându-se reciproc. Ele combină exerciții dinamice de streching, alergare, abdomene și genuflexiuni, cu ridicarea de greutăți sau diverse obiecte (saci de box, gantere, anvelope, funii, etc.). Multe dintre exercițiile care implică ridicarea de greutăți sau folosirea propriei mase corporale sunt similare celor din Cross Fit șiconduc la scăderea în greutate, la îmbunătățirea activității cardiovasculare, precum și la creșterea forței fizice.
Pe lângă îmbunătățirea stării generale de sănătate, antrenamentele de tip Boot Camp lucrează și modelează psihicul concurenților. Dacă antrenamentul fizic este cel care contribuie la întărirea organismului, antrenamentul minți ieste cel care îi dă participantului la Boot Camp forța de a continua practicarea de activități sportive și după părăsirea taberei de antrenament. Antrenamentele si competitiile sunt menite sa creasca rezistenta participantilor, agilitatea, concentrarea, forta, viteza dar si spiritul de echipa si abilitatea de a-ti intrece limitele.
Antrenamentul functional intalnit in evenimentele create de Boot Camp Romania te vor ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii zilnice!! Asociația Sportivă Boot Camp România, inițiatoarea antrenamentelor de tip militar la scară largă, susține în mod activ sănătatea fizică și psihică, promovând efectele benefice ale sportului în toatemediile sociale. Practicate cu regularitate, antrenamentele sportive au rezultate uluitoare la nivelul corpului și al minții.
Conștienți de toateaceste avantaje, noi, cei de la Asociația Sportivă Boot Camp România, propunem împătimiților de sport, dar mai ales celor captivi într-un stil de viață sedentar, un tip de antrenament eficient la nivelul tuturor grupelor musculare. Boot Camp-ul împinge limitele participanților, educând autocontrolul și forța psihică, necesarepentru de a depăși încercările fizice. Modul dinamic, alert și neconvențional de practicare a activităților sportive este ceea ce diferențiază Boot Camp-ul de mersul la sala sau de orice alt tip de antrenament clasic.
Dacă vrei și tu să îți măsori forțele, vino în tabăra noastră de antrenament din comuna Domnești (județul Ilfov) și convinge-te de efectele benefice pe care sportul le poate avea asupracorpului și minții tale. Ieși din tipare și încearcă-ți forțele în condiții similare cu cele puse la dispoziție soldaților profesioniști. Boot Camp-ul este un sport de echipă, așa că doar alături de prietenii, colegi sau familie poți învăța ce înseamnă adevărata camaraderie și munca în echipă. Cățăratul pe frânghie, întorsul anvelopei, barosul sau săritul peste parapet sunt doar câteva dintre exercițiile specifice acestui tip de activitate sportivă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter