Avetizare ANM: Cod portocaliu de caniculă pentru 6 județe din țară

De Unica.ro, pe
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic valabilă pe parcursul zilei de joi, 11 august în şase judeţe şi o alta Cod galben pentru alte 13 judeţe.

Valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Sub Cod portocaliu se vor afla judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor, unde disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade.

În Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35-37 de grade.

De asemenea, județele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Olt şi Teleorman se vor afla sub Cod galben de caniculă.

ANM menţionează că valul de căldură va persista până spre sfârşitul săptămânii. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 august, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, 12/ 13 august, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter