Părinți şi bunici vor afla mai multe despre autism în 6 iulie, în Parcul Lumea Copiilor din București

Vineri, 6 iulie, între orele 9:00 – 12:00, Fundația Romanian Angel Appeal va fi din nou prezentă în mijlocul părinților și bunicilor, pentru a le spune mai multe despre autism și despre semnele cele mai frecvente, care pot fi depistate la copii încă de la vârste fragede.
În Parcul Lumea Copiilor din București (la intrarea dinspre Palatul Național al Copiilor), Fundația va amplasa un panou informativ, iar voluntarii vor împărți flyere care prezintă principalele simptome ale tulburărilor de spectru autist (TSA), dar și resurse online la care pot apela pentru mai multe informații.
Activitatea face parte din campania de informare și sensibilizare “Oferă-mi o șansă!” derulată de Fundația Romanian Angel Appeal în cadrul proiectului “Și ei trebuie să aibă o șansă!” – program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist și este o continuare a acțiunii de informare pe care Fundația a desfășurat-o în luna mai, la Baby Expo, unde a susținut și un seminar referitor la simptomele autismului.
„Notele de spectru autist identificate la copii sunt din ce în ce mai variate și mai des întâlnite în ultimii ani. Cauzele autismului sunt neclare, însă este esențial ca aceste tulburări să fie identificate precoce, iar ședințele de recuperare să înceapă cât mai devreme.”, declară Dr. Laura Mateescu, psihiatru de copii și adolescenți la Spitalul „Alexandru Obregia”, din Capitală.
Un raport din martie 2012 al agenţiei americane Centers for Desease Control and Prevention (Atlanta – USA) arată că incidența cazurilor de tulburări de spectru autist (TSA) a crescut cu 78% faţă de 2002 şi cu 23% faţă de 2009.
În România, date publicate recent arată că numărul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ în ultimii ani: „de la 20-25 de cazuri diagnosticate anual în anii ‘80-‘90 la Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din cadrul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia, astăzi, la aceeași clinică, se evaluează 10-15 cazuri noi pe săptămână”.
„Una din componentele principale ale proiectului Și ei trebuie să aibă o șansă! desfășurat de Fundație privește informarea unui număr cât mai mare de persoane despre ce este și care sunt cele mai frecvente simptome ale autismului, deoarece depistarea precoce (la vârsta de 18 – 36 luni a copilului) și intervenția terapeutică începută timpuriu cresc cu până la 47% șansele de recuperare ale copiilor cu autism.”, declară Adelaide Katerine Tarpan, Sociolog, Manager al proiectului Și ei trebuie să aibă o șansă!.
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter