Iluzia optică special creată pentru a depista autismul. Cum funcționează

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 06 septembrie 2018, 11:44
O iluzie optică a fost special creată de cercetătorii italiene, în speranța că vor putea diagnostica autismul. Iată cum funcționează.

Oamenii de știință de la Universitatea din Pisa au creat această iluzie optică pentru a depista bolile din spectrul autist prin analizarea pupilei. Au urmărit cum se dilată aceasta la anumiți stimuli de natură vizuală și legătura pe care o are acest lucru cu autismul, conform Digi24.

Depistarea cât mai rapidă a acestei tulburări de dezvoltare asigură o mai mare eficiență a tratamentului care poate diminua efectele bolii.

Ca atare, oamenii de știință încearcă să găsească o metodă prin care să se realizeze acest lucru cât mai devreme și cât mai ușor.

Oricine poate vedea ca pe o coloană care se rotește punctele albe și negre din care este formată iluzia optică, are șanse mai puține să dezvolte autism.

De cealaltă parte, cei care văd două foi cu buline care se suprapun una peste cealaltă, sunt predispuși la astfel de tulburări din spectrul autist. Studiul realizat de italieni spune că pupila își va schimba mărimea, pentru că ei vor tinde să se concentreze mai mult pe detalii și nu pe imaginea în ansamblu.

Citește și:

7 sate de poveste pe care le poți vizita în vacanță

Orașul în care, dacă vrei să te muți, trebuie obligatoriu să te operezi

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter