Un cuplu și-a acoperit casa cu o pictură Van Gogh pentru a-și ajuta copilul să se întoarcă acasă

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 06 august 2020, 12:36
Un cuplu din Florida a decis să își vopsească casă la fel ca o pictură celebră a lui Van Gogh pentru a-și ajuta fiul autist să nu se piardă în drumul spre casă.

Nancy Nemhauser şi Lubomir Jastrzebski, din Mount Dora au decis, anul trecut, să îl angajeze pe artistul Richard Barrenechea să picteze exteriorul casei la fel ca o pictură celebră a lui Van Gogh, „Noapte Înstelată”.

Însă, ideea lor nu a fost privită cu ochi buni de primăria orașului Mount Dora, care i-a amendat pe cei doi cu 10.000 dolari deoacere pictura încalcă codul de semnalizare al orașului și le poate distrage atenția conducătorilor auto, relatează BBC News.

Citește și: Un bărbat a renunțat la relația cu iubita sa pentru a se juca mai mult pe computer

Mai mult, ei au fost puși să șteargă pictura.

Dar mama băiatului autist nu a vrut să renunțe, așa că a dat în judecată Primăria, acuzând-o de încălcarea dreptului familiei sale la liberă exprimare. Ea a argumentat că pictura are ca obiectiv să îl ajute pe fiul ei în vârstă de 25 de ani, care este autist, să ajungă acasă.

Se pare că tânărul este fascinat de Vincent Van Gogh.

După aproape un an, consiliul din Mount Dora a decis, în unanimitate, anularea amenzii și a permis ca pictura să rămână pe pereții casei.

Mai mult, primarul orașului le-a cerut scuze public atât cuplului cât și fiului lor, menționând că orașul susține artiștii.

Fa cunostinta cu povestea lui Vincent van Gogh!

Citește și: A ieșit la cină cu un bărbat, însă el i-a furat mașina pentru a se întâlni cu o altă femeie

Vestea a fost sărbătorită și de către artistul care a realizat fabuloasa pictură, pe Twitter.

Casa a devenit, între timp, o mică atracție turistică a localității americane, ce se află la 40 kilometri de nord-vestul orașului Orlando.

Sursă foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter