John Geddert, fostul antrenor al lotului de gimnastică american, s-a sinucis. Fusese acuzat de trafic de persoane și agresiune sexuală

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 17:26
John Geddert, fostul antrenor al lotului de gimnastică american, s-a sinucis. Acesta era acuzat de trafic de persoane și agresiune sexuală.

John Geddert, care a antrenat echipa olimpică americană de gimnastică feminină din 2012, s-a sinucis la vârsta de 63 de ani. Bărbatul a fost găsit fără suflare. Pe numele lui erau formulate 24 de acuzații, printre care trafic de persoane și agresiune sexuală și urma să se predea și să fie trimis în judecată.

Citește și: Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce mesaj a transmis sportiva

„Acesta este un sfârșit tragic al unei povești tragice pentru toți cei implicați”, a declarat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Geddert a fost proprietar al renumitului club de gimnastică Twistars din Michigan, unul dintre locurile unde Larry Nassar a admis că și-a molestat sexual elevele. Aceasta, fost medic în lotul olimpic de gimnastică, a fost condamnat la 175 de ani pentru infracțiunile sale, potrivit CNN.

Nassar comitea faptele în timpul examenelor medicale ale tinerelor gimnaste. Acesta le abuza sexual, explicându-le că așa era procedura medicală. A fost concediat de la lotul SUA în 2015, după ce fuseseră depuse câteva plângeri împotriva sa.

Citește și: Dieta secretă a gimnastelor. Cum să scapi de 10 kilograme în 30 de zile

Printre victimele celebre ale medicului se numără Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas, toate trei medaliate olimpice cu aur. Și Simone Biles, laureată cu numeroase medalii olimpice, a recunoscut faptul că a trecut prin situații similare. 

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter