Ce trebuie să știe toți bicicliștii primăvara. Pericolul la care trebuie să fie atenți după sezonul rece

Ultimul update Vineri, 27 mai 2022, 15:24

Când vine oficial căldura și afară, nu doar în termometrele din casă, tot mai multe persoane reîncep să iasă în natură. Însă, pasionații de drumeții pe două roți își asumă niște riscuri în plus. Ce trebuie să știe toți bicicliștii primăvara? Ei bine, în aceste zile apare un pericol la care ar trebui să fie atenți după sezonul rece.

Iarna este mult mai dificil să circuli cu bicicleta pe traseele montane sau forestiere. Zăpada face ca multe dintre acestea să devină aproape impracticabile. Acest lucru se schimbă odată cu creșterea semnificativă a temperaturilor din această perioadă, iar pasionații de ciclism ies în natură.

Ce trebuie să știe toți bicicliștii primăvara?

Când începe sezonul propice pentru excursii și drumeții pe două roți, mulți bicicliști fac o greșeală care îi poate costa.

Din cauza nivelului mai ridicat de sedentarism din sezonul rece, mușchii încă nu sunt obișnuiți cu un asemenea efort. Chiar și în cazul celor care merg constant la sala de fitness apare o perioadă în care predomină durerile, până când revine memoria musculară la capacitatea ei maximă.

Pot apărea dureri musculare, oboseală, vânătăi sau chiar întinderi musculare. Nu trebuie să te forțezi, ci poți începe cu trasee relativ ușoare și mai scurte, crescând treptat nivelul efortului fizic și dificultatea traseului pe care te deplasezi pe două roți.

Indiferent cât de experimentat ești, acest proces de reacomodare este unul cât se poate de normal și de natural. Însă, poate fi și periculos. Dacă te avânți pe un traseu montan dificil și apare o întindere musculară, te poți găsi în incapacitatea de a te deplasa și poți deveni chiar o țintă pentru animale sălbatice.

 O soluție de luat în calcul, pe lângă celelalte măsuri de precauție menționate anterior, este să ai la tine un gel special pentru astfel de situații. Avantajul este că intră rapid în piele, acționează aproape imediat, este ușor de aplicat și îl poți lua cu tine oriunde. Așa scapi de griji și de dureri într-un mod eficient, apoi te poți bucura în continuare de minunățiile din natură, în timp ce mergi pe bicicletă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter