8 trucuri ca să scapi de stres

De Unica.ro, pe

Iţi doreşti sa realizezi mereu mai mult şi mai mult, pâna când simţi ca eşti copleşita, nu mai ai timp de nimic, devii irascibila şi nu mai faci faţa? Este foarte posibil sa te afli sub ameninţarea bolii secolului 21: stresul.

Un rău necesar

Fie ca îţi vine sa crezi sau nu, oamenii nu pot trăi fără stres. La originea sa, stresul era înţeles drept capacitatea organismului de a reacţiona prompt în situaţii dificile. In momentele de stres corpul elibereaza anumiţi hormoni care determina reacţii cum sunt accelerarea batailor inimii, pomparea unei cantitaţi mai mari de sânge în creier şi plamânii ascuţirea simţurilor.

În aceste condiţii, corpul poate face faţa suprasolicitarilor la care este supus. Stresul nu este, prin urmare, un lucru rau, atâta vreme cât nu se transforma într-o stare continua. Atunci când pauzele necesare nu mai sunt respectate, stresul devine periculos. El îţi poate afecta sanatatea şi poate face din viaţa ta un calvar.

ATENTIE!!!Stresul poate afecta fertilitatea,chiar dacă doar unul dintre parteneri suferă de stres.

Boala lui „mai mult”, „mai repede”, „mai bine”

Stresul a ajuns o boala a civilizaţiei. Ea este una din principalele cauze ale apariţiei bolilor cronice, cum sunt cele de inima sau pe baza nervoasa. Primele simptome sunt neliniştea, durerile de inimă, sentimentul de epuizare, stările depresive şi tulburările somnului pe bază nervoasă. Toate acestea decurg din faptul că îţi doreşti mereu mai mult şi mai mult şi vrei ca totul să fie perfect. învaţă să îţi cunoşti limitele şi să renunţi la perfecţionism. Stresul se tratează din interior. Cu o viaţă bine organizata şi priorităţi clar stabilite vei putea să eviţi boala timpurilor moderne şi să te păstrezi sănătoasă.

8 trucuri ca să scapi de stres:

1    Scade-ţi exigenţele!

Când prinzi puţin timp liber închide ochii şi încearcă sa îţi răspunzi la întrebarea: „Ce este ceea ce îmi doresc cu adevărat?” Uneori alergi pentru a obţine ceva, fără să te gândeşti dacă se merită efortul sau nu. Vrei mereu mai mult şi mai mult, iar unele lucruri chiar nu îţi sunt necesare. Stabileşte-ţi scopuri realizabile, care să nu îţi consume toate resursele şi să îţi ofere satisfacţie împlinirii.

2    Încetineşte ritmul!

Nu te grăbi să faci totul

cât se poate de repede, într-un ritm nebun. Stabileşte-ţi un flux normal al activităţilor, astfel încât tu să le i ‘ M controlezi pe ele, iar nu ele pe tine. Nu te lăsa presată de termene limită cărora nu le poţi face faţă.

3 Relaxează-te!

Ieşi la o plimbare si alungă toate gândurile, După o zi agitată la lucru sau acasă, printre treburile gospodăreşti care nu se mai termină niciodată, o gură de aer curat îţi va prinde bine, Găseşte un contrabalans pentru toate sarcinile care te copleşesc în timpul zilei, Prin sport şi mişcare poţi elibera în mod natural efectele negative ale stresului. la-ţi câteva clipe libere, întinde-te pe canapea si răsfoieşte relaxată o carte.

4 Bea ceaiuri calmante!

În farmacii si în magazinele naturiste se găsesc diferite ceaiuri calmante, care te ajută să scapi de tensiune si stres, Cele mai recomandate sunt cele de valeriană, mei si sunătoare.

5 Evită sursele de zgomot!

Zgomotul este un important factor de stres. Muzica dată tare sau elementele zgomotoase din mediul înconjurător pot să îţi afecteze sistemul nervos şi să îţi declanşeze crize de stres.

6 Planifică-ţi activităţile!

Nu începe ziua fără un plan bine definit. Dacă este nevoie, fa-ţi o listuţâ cu ce trebuie să faci, dar nu îti transforma ziua într-o cursă contra cronometru. Stabileşte-ţi priorităţile şi rezolvă problemele în ordinea importanţei lor. Ce nu este foarte important poate să fie lăsat pe altă dată. Nu uita să laşi loc în program şi pentru ceva neprevăzut.

7 Nu neglija pauzele!

Echilibrul dintre activitate şi relaxare este foarte important. Când simţi că nu mai dai randament sau îţi pierzi răbdarea, nu ezita să iei o pauză, chiar dacă ţi se pare pierdere de timp. Vei lucra mult mai bine şi mai repede.

8 Nu fi nehotărâtă!

De multe ori, hotărârile pe care nu le iei devin un important factor de stres. încearcă să nu te macini prea mult timp până să faci o alegere. Pune în cumpănă avantajele şi dezavantajele şi vezi care cântăresc mai mult, iar dacă ai luat o hotărâre greşita, nu te mai consuma pentru asta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter