Tratează naturist cataracta şi glaucomul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 12:26

Atenţie! Glaucomul şi cataracta sunt boli care pot duce la pierderea vederii.
Persoanele trecute de 50 de ani sunt supuse în general afecţiunilor oculare. Pentru a nu ajunge la complicaţii mai grave,  îngrijeşte-te din timp, apelând cu încredere la următoarele terapii naturiste.

CATARACTĂ

Bitter suedez
Timp de două săptămâni se ung pleoapele de 2-3 ori pe zi cu o compresă înmuiată în 5-6 picături de bitter suedez. După această perioadă se va constata o ameliorare a bolii.
Morcovi
Este ştiut faptul că morcovii sunt foarte apreciaţi pentru proprietăţile lor benefice asupra organismului şi, în special, asupra vederii. Betacarotenul pe care îl conţin are un efect protector asupra cristalinului. De aceea, este recomandat să se consume cel puţin 2 morcovi pe zi, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.
Struguri roşii
Foarte eficienţi în tratarea cataractei sunt şi strugurii roşii. Aceştia trebuie consumaţi de preferinţă înainte sau după masă cu cel puţin 1 oră şi jumătate.
Ce boli grave pot fi depistate în ochi
Afine
Aceste fructe de pădure ajută la reglarea microcirculaţiei şi oferă o mare protecţie retinei. În perioada de sezon este de preferat să se consume cât mai multe afine proaspete. În restul timpului poţi apela la infuziile cu plantă. Pune 1 pliculeţ de ceai de afine la 250 ml apă clocotită şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se bea încet şi cu înghiţituri mici. Se consumă de 2 ori pe zi.
Flori de albăstrele
Fă un decoct din 20 g flori de albăstrele la 80 ml apă. Aplică apoi seara pe pleoape cataplasme cu acest decot, timp de două săptă-mâni, după care fă o pauză de o săptămână şi de-abia apoi reia tratamentul.

GLAUCOM

Coada-calului
Glaucomul este o boală cauzată de o dereglare a rinichilor, de aceea, sunt recomandate băile calde de şezut. Rinichiul bolnav transmite presiunea ascendentă mai departe ochilor. Pentru prepararea unei astfel de băi ai nevoie de 100 g de plante uscate de coada-calului sau 500 g de plante proaspete care se lasă la macerat peste noapte în apă rece (aceasta trebuie să acopere plantele). A doua zi încălzeşte maceratul, filtrează-l şi toarnă-l peste apa din baie, care trebuie să aibă o temperatură de 38 de grade Celsius. Baia durează 20 de minute, iar după aceea se stă în pat o oră pentru a transpira.
Amestec de plante
Un alt remediu pentru glaucom sunt băile de abur pentru ochi. Acestea se fac cu următorul amestec de plante: 20 g silur (se găseşte la plafar), 20 g odolean (valeriană), 20 g muşeţel, 10 g sporici (verbină) şi 30 g flori de soc. Acestea se amestecă bine, după care se iau cinci linguri rase de plante pentru a se opări în 1/2 l vin alb care a fost dat în fiert. Aburul se lasă să acţioneze asupra ochilor închişi.
6 remedii pentru ochi umflaţi
Viţa de vie
Apa colectată de la viţa de vie tăiată primăvara este foarte eficientă în cazul acestei afecţiuni (apa de vie se păstrează într-un loc răcoros şi umbros). Pune-ţi în ochiul bolnav câte două picături, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

CUM SĂ TE PROTEJEZI?

– consumă cât mai multe legume verzi
– nu sta mult timp în faţa televizorului sau a calculatorului pentru ca ochiul să nu depună eforturi foarte mari
– poartă ochelari cu protecţie împotriva ultravioletelor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter