Tratamente naturale care ţin in frâu diabetul

De Unica.ro, pe

Diabetul nu e contagios, dar se răspândeşte repede, tot mai mulţi oameni fiind bolnavi, uneori chiar fără să ştie. Nu se vindecă, dar poate fi ţinut în frâu. Tratamentele naturale sunt, şi în acest caz, de ajutor.

Dieta este „tratamentul” de bază

Cel mai important pentru reglarea şi menţinerea constantă a nivelului glicemiei este regimul alimentar. De regulă, acesta e recomandat de către medicul specialist în boli de nutriţie şi este destul de strict.

Terapii de susţinere

Foarte importantă e menţinerea unui echilibru psihic bun, evitarea şocurilor emoţionale, a eforturilor fizice şi intelectuale mari. Exerciţiile uşoare în aer curat sunt bine-venite. Masajul reflexogen al tălpilor poate să ajute la menţinerea echilibrului glicemic. Medicul îţi poate indica o cură de ape minerale într-una din staţiunile recomandate pentru afecţiunile sistemului digestiv.

Tratamente naturale care in ţin frâu diabetul

Cura de lămâi. Se începe cu sucul unei lămâi diluat jumătate-jumătate cu apă. A doua zi, sucul de la 2 lămâi, a treia zi, 3 lămâi şi tot aşa până se ajunge la 10 lămâi, apoi se reduce zilnic cu câte o lămâie.

O lingură de frunze uscate şi mărunţite de anghinare se opăreşte cu 500 ml apă clocotită. O parte din ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol, după care stai culcată o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul de ceai se bea fracţionat, înaintea meselor principale. Faci 1 lună de cură, 1 lună pauză, apoi reiei.

Se pot bea zilnic 2-3 căni de infuzie preparată din frunze de afin sau dud, din frunze de nuc sau salvie, urzică, fragi.

Se pun la fiert într-un litru de apă rece o mână de teci de fasole (circa 30 g). Se fierb 30 de minute, se ia vasul de pe foc şi se adaugă o lingură din următorul amestec de plante: 4 linguri cerenţel, 1 lingură frunze de mur, 2 linguri troscot, 1 lingură frunze de afin,3 linguri cinci-degete (potentilla). Se beau 3 căni pe zi.

Se bea de 4 ori pe zi, în cure de 30 de zile, 100 ml de suc de cartofi cruzi, proaspăt storşi. Ca să ameliorezi gustul neplăcut, poţi să combini cu zeamă de lămâie sau cu suc de cătină. Pe lângă rolul puternic hipoglicemiant, cura are meritul că vindecă şi ulcerul gastroduodenal.

2 linguri frunze de afin, câte 1 lingură de urzică, teci de fasole, năsturel, măcriş, rădăcină de scai, coada şoricelului, păpădie, ţinta-ură. O linguriţă de amestec se fierbe 3 minute într-o cană de apă, se lasă să stea 8 ore (peste noapte), apoi se strecoară şi se bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol.

De 3 ori pe zi câte 15 picături de tinctură de ceapă, de brusture sau de frunze de nuc.

Afinul sau insulina vegetală

Datorită mirtilinei, supranumită insulina vegetală, atât frunzele, cât şi fructele de afin au efecte hipoglicemiante. În formele uşoare de diabet zaharat, preparatele din afin pot chiar înlocui insulina, mai ales dacă se asociază şi cu alte plante cu acţiune hipoglicemiantă. Nu dau însă rezultate satisfăcătoare în formele medii sau severe de diabet sau în diabetul copilului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter