Un nou tratament împotriva căderii părului

De Erika Chivu, pe Ultimul update Joi, 28 octombrie 2021, 16:41

Căderea părului afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă şi sex şi, deşi există o mulţime de tratamente, nu toate sunt eficiente. Căderea părului este un fenomen…
… absolut normal, care nu ar trebui să ne îngrijoreze dacă se produce într-o anumită măsură. Potrivit dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie, de la Clinica Hyperion Galaţi, fiecare dintre noi pierde zilnic între 50 şi 100 de fire.

Cuprins

Un tratament revoluţionar pentru căderea părului

Ar trebui să te îngrijoreze când părul se răreşte vizibil, lăsând la vedere scalpul. Printre tratamentele disponibile se află, mai nou, şi cel cu laser, rezultat al progreselor tehnologice din ultima vreme.

Cu ajutorul acestei tehnici, căderea părului este redusă, prevenită şi chiar inversată, după spusele dr. Doboş, care mai explică faptul că laserul concentrează lungimile de undă ale unei energii specifice într-un fascicul de lumină colorată. Lumina roşie, de la sfârşitul spectrului, stimulează ţesuturile organismului uman şi creşte energia celulară.

Foliculii de păr miniaturizaţi, care altfel s-ar atrofia şi ar dispărea, sunt astfel stimulaţi şi se reduce inflamaţia din jurul lor, ceea ce le permite să asimileze mai multe substanţe nutritive, revenind la dimensiuni normale.

Poate apela la tratamentul cu laser orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Condiţia este ca foliculii piloşi să fie încă activi, iar medicul dermatolog te poate ajuta să afli dacă este sau nu cazul tău.

Dr. Anca Doboş spune că tratamentul cu laser pentru căderea părului durează minim şase luni, şedinţele făcându-se de una sau doua ori pe săptămână. O şedinţă de 20 de minute costă 50 de lei.
 

De ce ne cade părul

Specialistul spune că trei din cinci bărbaţi români încep să chelească de tineri. Chiar dacă ei sunt cei mai predispuşi la alopecie, nici femeile nu sunt scutite de asemenea probleme, explicaţiile fiind numeroase.

La trei-patru luni după o afecţiune acută sau o intervenţie chirurgicală poţi observa că pierzi mai multe fire de păr decât ar fi normal.  Dacă suferi de o afecţiune cronică, căderea părului poate fi o urmare a bolii (diabet, de exemplu) sau a medicaţiei.

Tratamentele pentru gută, hipertensiune, anticoagulantele, antidepresivele şi anticoncepţionalele se numără printre cele care pot să-ţi rărească podoaba capilară. Şi problemele hormonale sunt un factor deloc de neglijat. Mămicile ştiu deja, probabil, că după naştere părul începe să cadă, urmând să-şi revină mai tarziu.  

Vezi cum iti poti proteja podoaba capilara folosind aceste masti de par naturale!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter