Topul suplimentelor detox în România

De Laura Davidescu, pe
Am întrebat trei lanțuri de farmacii care este topul suplimentelor detox în România și am aflat că, pe lângă diete detox și proceduri în centrele de sănătate, românii sunt mari amatori de cure detox. Iată care sunt cele mai căutate suplimente detox în țara noastră.

suplimente detox

Topul suplimentelor detox în Farmaciile Belladonna

Reprezentanți lanțului de farmacii Belladonna declară că, în principal, cele mai solicitate suplimente sunt produsele detoxifiante hepatice. În topul vânzărilor se situează Hepatoprotect Forte și Silymarin Milk Thistle 1000 mg, ambele produse de Biofarm, urmate îndeaproape de Fortifikat Forte (Terapia Ranbaxy), alte două suplimente  cu silimarină și de Spirulina 1 g, de la Hofigal. În farmaciile Belladona există și alte suplimente detox, dar rulajul lor este mult mai mic.

Topul suplimentelor detox în Farmaciile Sensiblu

În farmaciile Sensiblu, cele mai căutate suplimente sunt detoxifiantele colonului. Astfel, pe primul lor se situează gama Zdrovit Colonprotect, urmată de gama Colonhelp (Zenyth). Pe locul următor sunt pliculețele FF Detoxase de la Evital, flacoanele cu Aloe Vera de la Alevia, precum și comprimatele Eqidetox, din gama Eqigeno.

Topul suplimentelor detox în Farmaciile Help Net

Și în rețeaua Help Net, produsele detox sunt la mare căutare, cele mai bune vânzări avându-le cele cu efect de slăbire declarat. Topul suplimentelor arată astfel: Fitomagra Libramed tablete, Ananas capsule, Crom Chelat 200 mg (Jamieson) și pliculețe de Fitomagra Drena Plus (Aboca). Pe pozițiile următoare sunt sortimentele Biocyte Water Detox cu efect de slăbire, drenant și pentru sănătatea organismului, cât și supa detox cu efect de slăbire și supa detox digestie și tranzit, tot de la Biocyte.

Citește aici despre Ce este detoxifierea, cine are nevoie de ea și cum se face corect

Ce trebuie să știi despre suplimentele alimentare

De fiecare dată când cumperi un supliment alimentar, verifică-i cu atenție eticheta. Aceasta e obligatoriu să fie în limba română. Conform Ghidului Suplimentelor Alimentare elaborat de Institutul Național de Sănătate Publică, pe eticheta unui supliment alimentar trebuie să se regăsească numele categoriilor de nutrienți sau de substanțe conținute, porția din produs recomandată pentru consumul zilnic și avertismentul de a nu se depăși doza zilnică recomandată, precum și atenționarea că produsele nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat.

Andreea Marin despre detox: „Am slăbit, mi-am resetat corpul.”

Vitaminele și mineralele trebuie să fie exprimate și sub formă de procent din valoarea de referință menționată, doza zilnică recomandată (%DZR). În privința vitaminelor și mineralelor, există o listă a substanțelor permise. Atenție – produsele cu Vanadiu, Germaniu, Argint, Aur și Staniu sunt interzise! În privința ingredientelor din plante, acestea trebuie să se regăsească și ele în Lista pozitivă de plante din România sau dintre-un Stat membru UE.

În plus, prezentarea și reclama produsului nu trebuie să atribuie suplimentului proprietatea de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să facă referire la asemenea proprietăți.

Nu în ultimul rând, sfătuiește-te cu un medic sau un farmacist înainte de a folosi un supliment, pentru a te asigura că îți face bine și că nu interferează cu o stare, o boală sau un tratament medicamentos pe care îl iei pentru o afecțiune cronică. De exemplu banala sunătoare poate interfera cu circa 80 de medicamente, modificându-le efectul terapeutic.

Sursa foto: Shutterstock

S-ar putea să te intereseze și:

Dr nutriționist Corina Zugravu: „Pe alocuri, detoxul poate fi nociv”.

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter