Secretul celui mai bun detox, direct de la un nutriționist

De Unica.ro, pe

Pentru cea mai bună cură de detoxifiere, secretul este mai simplu decât ai crede, conform nutriționistului Laura Ene.

Medicul nutriționist Laura Ene a dezvăluit secretul într-un interviu Digi24. Ea a explicat că cea mai bună detoxifiere se face cu ajutorul apei. Ea recomandă pauza alimentară după ora șapte seara, pentru a menține greutatea și sănătatea. Mai mult, ea a amintit că detoxifierea înseamnă și relaxare, mese regulate și alimente sărace în coloranți și conservanți.

„Un detox foarte bun l-am putea face ținând un anumit interval de timp în care mâncăm”, a explicat Laura Ene. „Adică, dacă am reușit să mâncăm într-un interval de șapte, maxim zece ore, într-o zi și am reuși să păstrăm intervalul de noapte, de la ora șapte-opt până dimineață, liber de mâncare , cu apă și cu ceai, iată că, în fiecare zi, putem să pornim la un detox de seară. Pentru că cel mai bun detox se face cu apă. Apa este elementul miraculos care ne ajută să ne detoxifiem cu adevărat”.

Citește și: Tumori cerebrale: de ce apar și cum pot fi prevenite, conform unui medic

Citește și: Speranțe pentru oamenii care suferă de paralizie. O echipă de cercetători crede că în maxim trei ani ar putea să îi ajute să se miște din nou

Citește și: Epidemiolog american: „A încerca să oprești Omicron este ca și când încerci să oprești vântul”

Citește și: Peste 50% din copiii de 11-13 ani au vizionat pornografie. Ce pot face părinții?

Cantitatea de apă poate să diferă atât de greutatea fiecărui om, cât și de alți factori. De exemplu, temperatura de afară și nivelul de activitate fizică pot juca, de asemenea, un rol.

„Depinde de numărul de kilograme pe care îl avem”, a spus ea. „Minim 25, 30 de ml pentru fiecare kilogram corp. Asta înseamnă la 100 de kilograme, dacă o persoană are 100 de kilograme, are nevoie să bea între 2 litri jumătate și 3 litri. Dacă este foarte cald afară, transpiră, face efort fizic și se deshidratează, cu siguranță e nevoie de mai mult”.

Medicul nutriționist a ținut să amintească faptul că un regim sănătos este necesar să fie menținut pe tot parcursul vieții, nu doar pe perioade scurte: „Ar trebui să fie un regim pentru toată viața: să bem cel puțin acei 2 litri de apă, să ne odihnim, pentru detoxifierea înseamnă și relaxare, energie pe care ne-o luăm din somn, înseamnă mese regulate, înseamnă lipsa intoxicării cu tot felul de coloranți, conservanți, care se regăsesc în spatele etichetelor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter