Porţi tocuri înalte? Află la ce pericole te expui

De Libertatea.ro, pe

Pantofii cu toc vor fi mereu la modă deoarece dau vestimentaţiei o notă de eleganţă. Specialiştii atrag atenţia însă că, pentru menţinerea echilibrului, în timpul mersului pe tocuri înalte, ne modificăm poziţia corpului.
Purtarea frecventă a pantofilor cu toc poate favoriza apariţia discopatiei lombare şi de asemenea, afectează genunchii, articulaţiile şi pot favoriza uzura prematură a cartilajelor.
Femeile care umblă toată ziua pe tocuri înalte pot avea probleme cu şoldurile, genunchii şi spatele, lucru ce prezintă un risc pentru sănătate. Cel mai indicat este să-i porţi doar pentru câteva ore, când mergi la un eveniment special, la o petrecere. În rest, dacă ştii că ai multe drumuri de făcut pe jos, optează pentru o pereche fără toc.
În afara luxaţiilor, a entoreselor, a bătăturilor şi a durerilor de picioare cauzate de pantofii cu tocuri înalte, femeile se expun unor riscuri mult mai mari, aceştia putând avea efecte grave asupra coloanei, a muşchilor şi a echilibrului general al corpului.
Vezi continuarea pe libertatea.ro. CLICK AICI!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter