Soluţii pentru dinţi mai albi

De Erika Chivu, pe

Zâmbetul frumos este important pentru multe persoane, deci nu e de mirare ca tratamentele de albire a dinţilor sunt la modă. Dar câte dintre ele funcţionează cu adevărat?
Există mai multe modalităţi de a obţine un zâmbet mai alb, fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale.

La dentist

Metoda profesională are cele mai mari şanse de reuşită. Stomatologii folosesc mai multe tehnici. Cei mai mulţi apelează la un produs care conţine peroxid de hidrogen, aceasta fiind substanţa cea mai folosită pentru albire. Pentru a mări efectul substanţei, se poate folosi şi un laser sau un alt tip de raze luminoase.

Recent au apărut şi dispozitive cu laser care acţioneaza singure, efectul fiind mai rapid. Unii stomatologi preferă să ofere pacienţilor gutiere individualizate şi o substanţă specială ce va fi folosită acasă. În funcţie de produsul folosit, gutiera se poate ţine o oră sau peste noapte. Stomatologul îţi va explica ce anume ai de făcut.

Preţuri
:
La clinica Velvet Dental, 800 lei (tratament cu gel, inclusiv gutierele) sau 1900 lei (tratament cu laser).
La cabinetul Image Dent 500 de lei pentru trei şedinte, plus 150 lei pentru o gutieră.        
      
Kit-urile pentru acasă

Benzi de albire, pliculete cu praf pentru albit sau kit-uri cu gutieră şi gel se găsesc şi în magazine sau farmacii. Nu ai nevoie să mergi la medic, însă rezultatele nu vor fi la fel de bune. Produsele pe care le găseşti în magazine, sub formă de gutiere sau benzi, folosesc, de obicei, aceeaşi substanţă de albire, peroxidul de hidrogen, însă concentraţia este mai mică, deci rezultatele vor apărea mai greu. Dacă vor apărea. Mai mult, produsele pentru acasă pot să conţină tot felul de substanţe nocive, care îţi albesc dinţii dar îi şi slăbesc, creând o predispoziţie către carii sau alte probleme stomatologice.

Preţuri
:
Crest Whitestrips Clasic, tratament pentru 14 zile, 149 lei.
Oravive tratament de albire în opt zile, aproximativ 80 lei.           
 
Pastele de dinţi

Pasta de dinţi pentru albire pare soluţia ideală, ieftină şi comodă. Din păcate, rezultatele nu sunt chiar atât de bune pe cât te-ai aştepta. O asemenea pastă poate să conţină particule abrazive, care curăţă suprafaţa dinţilor, şi substanţe chimice care dizolvă petele. Într-adevar, este posibil, ca, în timp, dinţii tăi să devină puţin mai deschişi la culoare pentru că pastele de albire vor curăţa petele lăsate de cafea sau tutun, însă ele nu pot schimba nuanţa naturală a dinţilor tăi. Avantajul este că pastele de dinţi sunt mult mai sigure decât produsele sub formă de gutieră sau bandă. Dacă nu obţii rezultatele dorite, cel puţin nu-ţi strici dinţii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter