Sănătate: De ce nu e bine să iei sfaturi de la… Dr. Google

De Sandra Sarbu, pe

De cele mai multe ori se întâmplă să nu avem timp de mers la un doctor adevărat – sau poate chiar îl evităm – şi, în schimb, ne uităm pe Internet în încercarea de a ne pune un diagnostic propriu şi, de ce nu, să găsim un tratament problemelor de sănătate.
Un studiu efectuat recent în legătură cu acest subiect de către Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong, arată că atunci când încercăm să ne punem singuri un diagnostic, putem da greşi cu uşurinţă: ori luăm problema prea în glumă, ori prea în serios.
Atunci când căutăm informaţii despre anumite simptome, afecţiuni sau boli pe Internet, efectul este asemănător cu cel al studenţilor la Medicină: în primii ani trăiesc cu impresia că suferă de toate bolile pe care le studiază.
Mai mult, chiar dacă noi credem că ne cunoaştem corpurile şi ştim ce anume se întâmplă, ne putem înşela grav, încurcând simptomele. De exemplu, putem simţi arsuri gastrice în coşul pieptului şi să credem că este o nimica toată, când de fapt ar putea fi vorba chiar de un pre-infarct – sau invers.
Foto:Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter