Remedii naturale: cum să ai o digestie mai eficientă în doar 2 zile

De Erika Chivu, pe

O digestie deficitară înseamnă arsuri, balonare, constipaţie şi alte probleme mici, dar enervante. Încearcă aceste sfaturi şi vei simţi diferenţa în numai două zile.

Mănâncă încet

Sigur ai mai auzit asta, dar probabil nu realizezi cât de important este şi cât de rău îţi face graba – nu numai că nu mesteci bine, dar înghiţi şi aer, ceea ce duce la balonare, crampe şi flatulenţă. Cea mai mare masă a zilei ar trebui consumată în minim 30 de minute – mestecă bine fiecare bucată de mâncare lasând furculiţa jos între înghiţituri. Vei fi surprinsă de diferenţă.

Balonată? Te ajută ceaiul de mentă

Menta conţine mai multe substanţe naturale care calmează sistemul digestiv. În plus, menta “sparge” bulele de aer din intestin şi previne formarea altora noi, ceea ce ameliorează flatulenţa. Dacă bei câte trei căni pe zi, scapi de balonare şi crampe în maxim 48 de ore. Ideal ar fi să bei câte 200 de mililitri cu jumătate de oră înainte de masă.

Băi calde pentru relaxare

Studiile au arătat că cei care fac băi calde zilnic scapă de balonare şi alte neplăceri digestive. Explicaţia e simplă şi ţine de stres. Când mănânci stresată înghiţi mai mult aer, iar hormonii de stres încetinesc digestia. Băile calde relaxează sistemul nervos central şi îţi dau o stare de bine. Fă o baie înainte de cină şi vei simţi diferenţa în câteva zile.

Încearcă pâinea de secară

Constipaţia este una din cele mai frecvente boli ale omului modern şi de obicei apare din cauza alimentaţiei. Ca să te asiguri că ai consumat suficiente fibre, treci pe pâinea de secară. Poate că nu are gustul bun al pâini albe de grâu, dar beneficiile ei sunt cu mult mai importante decât gustul. Ai nevoie de numai şapte felii pe zi ca să scapi de constipaţie şi să nu mai ai de a face cu ea pe viitor. Nu uita să bei şi apă suficientă.

Fructele şi legumele, doar gătite

Pe de o parte fructele şi legumele crude au beneficiile lor pe care le ştim cu toţii. Pe de altă parte, sunt cam greu de digerat şi dacă ai un stomac mai sensibil poţi să ai din cauza lor balonare, diaree, constipaţie. Încearcă să consumi timp de două zile numai legume şi fructe gătite – supe, compoturi, sufleuri, etc – şi urmăreşte schimbările.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter