Răceala – ce tip de tratament ţi se potriveşte

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 15:35

Nu răcim cu toţii la fel. Unii îngheţăm de frig, alţii avem febră, alţii tuşim. în funcţie de simptomele pe care le ai atunci când te prinde răceala, poţi găsi remediul potrivit.

Îngheţi foarte uşor

Te încadrezi în această categorie, dacă ti se face imediat frig si îti îngheaţă vârful nasului, mâinile, picioarele, urechile si fundul. La cea mai usoară scădere de temperatură ti se face pielea de găină si începi să tremuri.

Ce poţi face?

Nu merge îngheţată la culcare; nu vei reuşi să adormi şi sistemul tău imunitar va avea de suferit. Bea o cană de ceai de tei sau de mentă înainte de a te culca. Fă o baie la picioare: pune întâi apă la o temperatură de aproximativ 30 de grade, înmoaie picioarele, iar apoi, din 30 în 30 de secunde, toarnă apă fierbinte, atât cât poţi suporta. Dimineaţa, în loc de duş, fă o baie rapidă şi adaugă în apă sare de rozmarin. Sarea de rozmarin îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în întregul corp. Consuma legume, paste, orez, supă de tăiţei şi câte un ceai fierbinte ori de câte ori ai ocazia.

Tuşeşti mult

Dacă răceala obişnuieşte să îşi facă apariţia împreună cu o tuse uscată şi dureroasă, atunci ai nevoie de un tratament care să te scape întâi de tuse.

Ce poţi face?

Ceaiurile îţi pot fi de mare folos. E de preferat cel de cimbru sau de nalbă. Poţi apela şi la următoarea reţetă: stoarce zeama de la o lămâie într-un litru de apă fierbinte şi înmoaie un prosop de bumbac în ea, după care pune-l pe piept, înveleşte-te cu un alt prosop uscat, mai mare, şi stai aşa o oră.

Trebuie să te ştergi des la nas

Şerveţelele nu îţi mai ajung si te ştergi atât de des la nas, încât acesta a ajuns roşu şi iritat. Te mănâncă şi îţi vine să strănuţi.

Ce poţi face?

Seara fa o infuzie cu o linguriţă de sare de mare, dizolvată într-un litru de apă fierbinte sau din două linguriţe de flori de muşeţel într-un litru de apă. Inveleşte-ţi capul într-un prosop şi inspiră adânc aburul infuziei. Fă trei reprize a câte trei minute. Dacă este nevoie, foloseşte spray-ul de nas. Evită instalaţiile electrice de umezire a aerului, deoarece acestea răspândesc virusurile în aer. Bea multe lichide (apă, ceai, sucuri naturale). Foloseşte uleiul de eucalipt pentru aromoterapie. Acesta îţi va uşura respiraţia. Dacă nasul înfundat nu te lasă să adormi, foloseşte picăturile, însă nu mai mult de câteva zile şi nu mai des de patru ori pe zi, căci mucoasa nasului se va usca prea tare.

Gâtul suferă cel mai tare

Primele semne când răceşti sunt durerile de gât, răguşeala, şi durerile la înghiţire.

Ce poţi face?

Consumă dropsuri care să îţi alunge durerea de gât. Dacă vrei ceva mai la îndemână, fă gargară cu apă şi sare, înmoaie o compresă în jumătate de litru de apă călduţă, în care ai stors zeama de la o lămâie şi pune-o la gât. Şi salvia îţi poate veni în ajutor. Pune o linguriţă de salvie într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi lasă-o 10 minute. Fă gargară cu o gură de ceai şi bea restul. Evită laptele şi mâncărurile condimentate.

Faci febră imediat

Poţi fi tipul de persoană care, atunci când răceşte, trebuie să ţină piept febrei. Asta dacă ajungi imediat la 38-39 de grade şi febra nu te mai lasă. Te simţi obosită, bolnavă şi nu îţi vine să te dai jos din pat. Avantajul acestui tip de răceală este că febra ucide virusurile răcelii şi tocmai de aceea gripa nu are nici o şansă.

Ce poţi face?

Bea cât mai multe lichide. Pentru fiecare grad peste 37,5, organismul are nevoie cu un litru de apă mai mult decât în mod normal (doi litri de lichid pe zi). Extractul de echinacea întăreşte sistemul imunitar.

Iată cum faci ceai de lamaie pentru a ameliora simptomele răcelii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter