4 probleme de sănătate specifice sezonului rece. Cum le tratezi?

De Libertatea pentru femei, pe

Temperaturile scăzute te iau mereu pe nepregătite şi în fiecare an te confrunţi cu aceleaşi probleme, mâini aspre sau piele care „te ţine” atunci când ieşi afară? Toate au o rezolvare, trebuie doar să îţi acorzi puţină atenţie.
Chiar dacă ştii ce trebuie să faci, se întâmplă uneori să nu respecţi întocmai rutina de îngrijire şi să sari peste paşi importanţi. Din această cauză, e greu mai apoi să îndrepţi lucrurile. Hai să vedem care sunt greşelile pe care le facem şi cum putem preveni neplăcerile.

Problema 1: BUZELE SE CRAPĂ

Din cauza temperaturilor scăzute şi în lipsa unei hidratări corespunzătoare, buzele se usucă şi se exfoliază.
Ce poţi face: rujurile mate sunt mai sărace în ingrediente hidratante, aşa că ar fi bine să le înlocuieşti cu unele cremoase, care să aibă şi vitamine în compoziţie. Din trusa de îngrijire, iarna nu trebuie să îţi lipsească balsamul cu rol protector şi reparator. Cele ce conţin glicerină şi vitamina E sunt de mare ajutor, căci hrănesc în profunzime şi împiedică deshidratarea. Şi, pentru că pielea buzelor e de cinci ori mai subţire decât cea a feţei, folosirea balsamului nutritiv nu va fi niciodată în exces: aplică-l înainte de ruj, în timpul zilei, chiar şi acasă sau înainte de culcare. O soluţie simplă şi oricând la îndemână prin care poţi să
redai buzelor aspectul sănătos e mierea de albine. Aplic-o prin masaj delicat, de câteva ori pe zi.

Problema 2: PIELEA E LIPSITĂ DE STRĂLUCIRE

Abia ai ajuns acasă şi te gândeşti că o baie fierbinte e metoda ideală prin care să te încălzeşti şi să te relaxezi? Renunţă la idee şi fă mai bine un duş, căci apa foarte caldă usucă prea mult pielea.
Ce poţi face: foloseşte geluri de duş cu uleiuri hidratante, iar după baie nu uita de crema de corp, care, pentru o bună absorbţie, trebuie aplicată pe pielea umedă. Unul dintre cele mai hidratante ingrediente e uleiul de migdale. Săptămânal, e bine să foloseşti un gel exfoliant, care să îndepărteze celulele moarte şi să ajute la regenerarea pielii.

Problema 3: TENUL SE USUCĂ ÎN EXCES

Dacă tenul are tendinţă de uscare, pe timpul sezonului rece trebuie să fii mai atentă la îngrijirea lui, căci vântul îi va face mult rău.
Ce poţi face: produsele de curăţare trebuie să fie blânde şi să nu irite. Foloseşte o cremă hrănitoare (în loc de una hidratantă), căci uleiul din compoziţie poate crea o barieră protectoare. Cele mai indicate sunt cele cu ulei de migdale, avocado sau primulă, pentru că înlătură senzaţia de disconfort şi oferă protecţia necesară împotriva frigului. E bine să aibă în compoziţie şi FPS. Dacă tenul are tendinţa de a se irita, fă o mască din miez de avocado amestecat cu puţin ulei de măsline. Nu renunţa la fondul de ten, pentru că are rol protector.

Problema 4: MÂINILE SUNT ASPRE

De cum scad temperaturile, mâinile sunt mai mereu uscate şi iritate? Mai subţire decât pielea corpului şi mult mai săracă în glande sebacee, epiderma are nevoie în de un plus de hidratare. 
Ce poţi face: crema de mâini pe bază de plante nu trebuie să îţi lipsească. Aplic-o ori de câte ori te speli pe mâni şi neapărat înainte de culcare. O mască hrănitoare, făcută în casă, va calma senzaţia de usturime dată de iritaţii: combină o lingură de miere cu una de ulei de măsline, masează amestecul pe mâini, apoi îndepărtează-l după cel puţin un sfert de oră. Nu uita să porţi întotdeauna mănuşi când e frig afară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter