Probioticele înlătură efectele adverse ale antibioticelor

De Unica.ro, pe

Antibioticele afectează stratul natural de bacterii „bune” aflat în intestin. Tractul digestiv normal conţine aproximativ 400 de tipuri de bacterii care împiedica dezvoltarea
 bacteriilor dăunătoare şi contribuie la menţinerea unui sistem digestiv sănătos. Odată ajuns în organism, antibioticul nu face distincţie între bacteriile „rele” (pe care trebuie să le distrugă”) şi bacteriile „bune”. Practic, antibioticele distrug stratul natural de bacterii care ne protejează.

După un tratament cu antibiotice timp de 5-10 zile, flora intestinală se reface într-un interval îndelungat, putând determina tulburări digestive. Pentru a înlătura efectele adverse asociate antibioticelor, adică pentru a ajuta la repopularea stratului de bacterii bune, specialiştii recomandă utilizarea de probiotice. Probioticele sunt bacterii „bune” care administrate in cantitate adecvata aduc importante beneficii pentru santate. 

Fiecare dintre noi ne putem ajuta organismul să nu fie afectat de efectele secundare ale antibioticelor dacă avem grijă să utilizăm şi un probiotic odată cu fiecare antibiotic.

În flora intestinală, cel mai mare grup de bacterii probiotice este cel al acidului lactic, Lactobacillus acidophilus fiind printre principalii reprezentanti. BIOTICS este un produs probiotic sigur, deoarece bacteriile din compoziţie constituie o parte normală a tractului digestiv – conţine Lactobacillus acidophilus şi Bifidobacterium. Astfel, BIOTICS ajută la refacerea in mod natural a florei intestinale, repopulând stratul de bacterii benefice.

Cercetările au demonstrat că BIOTICS ajută la reducerea diareei ca efect secundar al antibioticelor.

Este foarte important ca BIOTICS să fie utilizat de fiecare dată când luăm un antibiotic. BIOTICS se administrează la 2-3 ore după ce a fost administrat antibioticul.

Gama BIOTICS are doua produse: BIOTICS capsule pentru adulti si copii mari şi BIOTICS Baby pulbere pentru suspensie, adresata copiilor mici. BIOTICS corectează dezechilibrul florei intestinale, ajutând la repopularea acesteia, reduce riscul diareei asociate consumului de antibiotice, precum şi a altor efecte adverse gastro-intestinale pe care antibioticele le pot determina.

Probioticele înlătură efectele adverse ale antibioticelor
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter