(P) Cele mai populare suplimente naturale pentru pierderea în greutate

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 12:11

Ofertele de suplimente pentru slăbit au explodat, în ultimii ani, pe piață. Există atât de multe produse pentru slăbit încât acestea creează confuzie. Persoanele care vor neapărat să slăbească încearcă orice produs care promite scăderea în greutate. Cu toate acestea, nu toate sunt variante sănătoase și pot afecta organismul, ireversibil. 

În primul rând, dacă îți dorești să slăbești, trebuie să fii conștientă de la început că suplimentele alimentare pentru slăbit nu pot face minuni și nu tratează obezitatea. Pentru a slăbi, ai nevoie de o dietă personalizată, concepută de un nutriționist și de un program de antrenament. Suplimentele pentru scăderea în greutate nu înlocuiesc dieta. Totuși, acestea ajută organismul să răspundă eficient la încercările de a slabi și să grăbească puțin rezultatele, prin diferite efecte asupra metabolismului. Spre exemplu, un supliment pentru slăbit poate accelera arderea grăsimilor. 

Iată care sunt cele mai utile suplimente naturale pentru slăbit!

Berberina

Berberina este un alcaloid utilizat de secole în medicina tradițională chinezească și indiană. Alcaloizii sunt substanțe naturale care se găsesc în plante și care au  numeroase beneficii pentru organism. În ceea ce privește berberina, acest alcaloid este bine cunoscut pentru efectele pozitive pe care le are asupra glicemiei și insulinei. Ea normalizeaza nivelul de glucoză din sânge, prin îmbunătățirea răspunsului la insulină, hormonul care controlează glicemia. De asemenea, insulina influențează și depozitele de grăsime, motiv pentru care berberina ajută la slăbit prin efectele asupra insulinei. De asemenea, berberina activează enzima AMPK, o proteină care favorizează utilizarea rezervelor de celule adipoase drept energie. 

Studiile au demonstrat că berberina îmbunătățește IMC-ul și previne obezitatea.

Omega-3

Acizii grași Omega-3 se găsesc natural în pește, semințe de in și nuci. Pe lângă beneficiile aduse sistemului nervos și cardiovascular, acești acizi grași au efect antiinflamator asupra țesuturilor. Atunci când nu consumăm Omega-3 suntem mai predispuși la inflamație, ceea ce scade sensibilitatea la insulină. Acest lucru duce la creșterea depozitelor de grăsime. Acizii grași Omega-3 se administrează sub formă de suplimente cu ulei de pește.

L-carnosina

L-carnosina este un aminoacid care îmbunătățește metabolismul în cazul pacienților cu sindrom metabolic. Sindromul metabolic îngreunează scăderea în greutate, din cauza modificărilor asupra glicemiei, insulinei și proteinelor procesului inflamator. Carnosina poate favoriza scăderea în greutate, prin efectele pe care le are asupra acestor substanțe.

Spirulina

Spirulina reprezintă un tip de alge și este considerată un superaliment. Spirulina conține numeroși nutrienți care îmbunătățesc metabolismul: vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți. Cercetările au arătat că spirulina scade apetitul și inflamația și reduce țesutul adipos. 

Colagen hidrolizat

Colagenul este o proteină care se găsește, în mod natural, în oase, ligamente, tendoane, unghii și piele. Pe de altă parte, este implicată și în buna funcționare a sistemului digestiv. Colagenul favorizează producția de leptină, un hormon al sațietății.

Ulei MCT

Trigliceridele cu lanț mediu sunt mai mici decât grăsimile obișnuite, ceea ce înseamnă că sunt mai ușor de digerat. Studiile au arătat că aceste grăsimi îmbunătățesc metabolismul și scad apetitul, prin creșterea nivelului de leptină și peptid YY, hormoni care instalează starea de saturație după masă.

Probioticele

Probioticele sunt bacterii bune care se găsesc, în special, în intestin. Cele mai recente studii au demonstrat faptul că probioticele influențează scăderea în greutate. Deși nu au fost identificate mecanismele prin care se întâmplă acest lucru, oamenii de știință cred că probioticele inhibă absorbția grăsimilor, cresc nivelul de leptină și GLP-1 și măresc nivelul proteinelor care modulează utilizarea grăsimilor (angiopoietina).

Așadar, aceste suplimentele alimentare naturale te pot ajuta să scazi în greutate. Totuși, acestea nu te pot ajuta să slăbești, dacă nu adopți un stil de viață sănătos. Fă sport zilnic și mănâncă echilibrat, iar suplimentele vor accelera procesul de slăbire. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter