Cum să te simți mai confortabil purtând pantofi cu toc înalt

Pantofii cu toc înalt sunt consideraţi de foarte multe femei ca fiind eleganți, adăugând un plus de rafinament oricărei ţinute, de la cele de birou la cele de seară. Cu toate aceste, pentru multe dintre noi, astfel de pantofi pot fi și o sursă de disconfort, purtarea lor prelungită fiind o adevărată provocare. 

Dacă te regăseşti în această situaţie, iată câteva modalităţi prin care te poţi simți mai confortabil și încrezătoare purtând pantofii cu toc înalt.

Alege mărimea potrivită

Un aspect esențial pentru a te simți cât mai confortabil atunci când porţi pantofii cu toc înalt este să alegi mărimea corectă. Pare evident, dar sunt multe femei care au dificultăţi în a găsi numărul potrivit. Totuşi, dacă alegi un număr mai mic, disconfortul va fi greu de suportat, iar dacă alegi un număr prea mare, rişti ca picioarele tale să alunece în interiorul pantofilor. 

Dacă te situezi « între numere », alege întotdeauna numărul mai mare şi compensează adăugând branţuri. De asemenea, poți opta pentru pantofi cu toc mai gros sau platformă pentru a obține o distribuție mai bună a greutății și a reduce presiunea pe picior.

Optează pentru calitate

Atunci când vine vorba de pantofi de seară, optează întotdeauna pentru calitate. La un eveniment de seară va trebui să stai destul de mult în picioare, dacă este vorba despre un cocktail, de exemplu, sau vei dori să dansezi, dacă e vorba despre o nuntă sau o petrecere. 

Un pantof de calitate va avea un calapod bun, ceea ce îţi oferă stabilitate şi confort, dar şi o piele de calitate care se va adapta rapid formei piciorului. O astfel de achiziţie poate reprezenta o investiţie, aşa că alege cu atenţie. O pereche de pantofi Valentino, de exemplu, sunt combinaţia perfectă între eleganţă şi glamour, iar dacă alegi o nuanţă neutră, pot fi cu adevărat atemporali. 

Folosește pernuțe de silicon 

Pentru a-ți îmbunătăți confortul, poți utiliza diferite accesorii, cum ar fi pernuţele de silicon sau branţurile ortopedice. Acestea oferă amortizare suplimentară și susținere pentru picioarele tale. Există diverse opțiuni disponibile pe piață, care pot fi plasate în interiorul pantofilor, în zonele de presiune sau sub arcul piciorului pentru a reduce disconfortul. 

Se pare că acesta este şi secretul lui Catherine, prinţesa de Wales, care la diferite evenimente oficiale, şi nu numai, trebuie să petreacă ore în şir pe tocuri foarte înalte. 

Ia în considerare pantofii cu toc gros sau cu platformă

Dacă tocul subțire este o sursă constantă de disconfort pentru tine, poți alege pantofi cu toc gros sau cu platformă, mai ales pentru ţinutele profesionale. Aceste modele oferă mai multă stabilitate și distribuie greutatea corpului pe o suprafață mai mare, reducând presiunea exercitată pe o anumită zonă a piciorului. 

Purtând pantofi cu toc gros sau cu platformă, vei simți mai puțină tensiune în zona picioarelor și vei putea sta în picioare pentru perioade mai lungi de timp.

Exersează purtarea pantofilor cu toc înalt

Purtarea pantofilor cu toc înalt necesită un pic de practică. Începe purtându-i acasă sau la evenimente unde nu vei sta foarte mult timp în picioare. Pe măsură ce te obișnuiești cu înălțimea tocului, vei dezvolta o mai mare încredere și te vei simţi mai confortabil. 

De asemenea, poți face exerciții de echilibru și întărire a mușchilor picioarelor pentru a te ajuta să te simți mai stabilă atunci când porţi tocuri foarte înalte, mai ales dacă o faci destul de rar. 

Aşadar, purtarea pantofilor cu toc înalt poate fi o experiență confortabilă dacă ții cont de aspectele discutate mai sus. Asigură-te că alegi pantofi de calitate și că ai găsit mărimea potrivită. Exersează mersul pe tocuri și folosește pernuțe de silicon pentru pantofii cu toc foarte înalt, pentru a beneficia de suport suplimentar. 

Sursa foto: Pexels.com 

(P) Material publicitar realizat de Toff.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter