5 aspecte de care să ții cont atunci când vine vorba de îngrijirea personală

Ca femeie (și, de ce nu, inclusiv ca bărbat), îngrijirea personală ar trebui să fie o prioritate. Nu numai că o îngrijire corespunzătoare îți oferă mai multă încredere în tine, dar, mai presus de acest fapt, atunci când te îngrijești, te respecți pe tine însăți și îți oferi timpul necesar, le acorzi atenție corpului tău, pielii tale, părului și înveți să te simți bine în propria ta piele. 

De aceea, pentru o îngrijire corespunzătoare, îți oferim astăzi 5 sfaturi pe care le poți pune în aplicare în rutina ta de îngrijire. 

1. Folosește produse adecvate pentru ten

Este foarte important ce creme de față alegi să folosești, pentru că, dacă le aplici necorespunzător și nu sunt potrivite tipului tău de ten, poți avea probleme grave, cum ar fi alergii, iritații și nu numai. Important este să alegi produse calitative, care să se potrivească tipului tău de ten și pe care să le aplici cu conștiinciozitate, pentru că rezultatele vor apărea doar atunci când vei urma o rutină de îngrijire a tenului și vei fi consecventă cu aceasta. 

De asemenea, este extrem de important să-ți demachiezi tenul și să nu dormi cu machiajul pe față. Iar, în afară de demachiere, este recomandat să-ți cureți tenul atât dimineața, cât și seara cu un gel dedicat curățării (la fel ca în cazul cremelor, acesta trebuie să se potrivească tipului de ten pe care îl ai). Nu uita să-ți hidratezi tenul – de aceea este extrem de importantă o cremă calitativă cu proprietăți hidratante și, pe lângă produsele folosite, consumă o cantitate suficientă de lichide și ai grijă la alimentație. 

2. Nu uita de protecția solară 

Indiferent că e vară sau iarnă, protecția solară nu ar trebui să lipsească în niciun anotimp, fiindcă razele soarelui sunt mereu nocive pentru pielea ta. Găsește o cremă de protecție solară care să se potrivească preferințelor tale și tenului tău și aplică o cantitate suficientă de cremă pe față, pe gât și pe decolteu (în cazul în care acesta este expus la soare). 

3. Îngrijește-ți părul

Include în rutina personală și părul, pentru că și acesta face parte din propriul tău corp. Tunde-i regulat vârfurile, aplică-i tratamente de regenerare, piaptănă-l și spală-l de fiecare dată când e nevoie. De asemenea, folosește produse de calitate și acordă-i îngrijirea necesară. 

4. Mergi periodic la dentist

O dantură îngrijită înseamnă un zâmbet plăcut, de admirat. Mergi periodic la dentist pentru verificările de rutină și pentru periaj. Spală-te pe dinți de două ori pe zi (dimineața și seara), folosește apă de gură și ață de dentară, pentru că zâmbetul tău poate fi, de cele mai multe ori, o carte de vizită. 

5. Hidratează-ți și exfoliază-ți pielea 

Nu doar tenul merită să fie îngrijit cu creme calitative, corespunzătoare, ci și propriul corp. Achiziționează-ți o cremă bună, hidratantă, masează-ți corpul cu aceasta și, de asemenea, folosește periodic produse de exfoliere. Astfel, vei avea pielea mai catifelată, hidratată și, cu siguranță, te vei simți minunat. 

Așadar, este foarte important să nu te neglijezi și să înveți să te îngrijești din cap până în picioare: oferă-i trupului tău hidratarea necesară, masează-l cu creme potrivite, asigură-te că ai o dantură sănătoasă și îngrijită, cumpără-ți produse potrivite tipului tău de ten și răsfață-l periodic cu tratamente. Nu uita de păr, pentru că și acesta joacă un rol important în îngrijirea personală și merită tratat ca atare. Important este să-ți stabilești o rutină și să-ți prioritizezi grija față de tine, față de propriile tale nevoi și, cu siguranță, nici starea de bine, de mulțumire nu va întârzia să apară atunci când înveți să te răsfeți și să-ți iubești propriul trup. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat de Elefant

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter