5 pași prin care îi poți insufla unui adolescent rutina îngrijirii corecte a tenului

Nu este niciun secret că bunele obiceiuri se dezvoltă din copilărie sau chiar din adolescența timpurie. Puterea exemplului este extrem de importantă și, de aceea, este bine ca obiceiurile de îngrijire să le parcurgi împreună cu fiica ta adolescentă, pentru ca ea să învețe cât mai din timp importanța unei rutine de îngrijire a tenului. 

Vom afla în continuare care sunt cei mai importanți pași pe care îi poți arăta fiicei tale pentru a-și forma deprinderile unei îngrijiri corecte a tenului.

1.   Curățarea

Un ten luminos și sănătos se poate obține în primul rând cu o curățare temeinică și corectă a pielii. Rutina de dimineață se începe cu acest lucru chiar dacă tenul a fost deja spălat și curățat în seara precedentă.

În timpul nopții, pielea secretă sebum, devenind un mediu propice acumulării de impurități și praf, de pe fața de pernă sau din aer.

Tenul trebuie pregătit pentru a nu aplica produsele de îngrijire pe o piele deja îmbâcsită, astfel putând preveni apariția coșurilor sau altor iritații specifice. Deoarece tenul nu este atât de murdar dimineața, curățarea de dimineață o putem face cu produse gen apă micelară sau tonic.

De aceea, este absolut necesar să explicăm importanța acestei noi etape de curățare.

2.   Hidratarea

O piele sănătoasă este o piele hidratată. Factorii externi influențează în mod direct calitatea tenului. Aerul rece și uscat din timpul iernii, vântul, soarele, formulele de curățare cu factori agresivi contribuie la scăderea calității acestuia.

De aceea, este bine să-i facem pe adolescenți să înțeleagă importanța alegerii unei creme hidratante potrivite fiecărui tip de ten. Crema cu formula potrivită îți hidratează tenul și contribuie la menținerea elasticității acestuia.

De asemenea, un lucru important de reținut este că, cea mai potrivită cremă hidratantă are în componența ei și un factor de protecție UV, razele soarelui fiind printre primii factori de deteriorare a tenului.

3.   Protecția

Încă de la vârsta preadolescenței, tinerele domnișoare încep să cocheteze cu ideea de machiaj.

În zilele noastre, internetul este o sursă inepuizabilă de informații și idei, dar, din păcate, de cele mai multe ori ele sunt transmise nefiltrat. De aceea, este bine ca adolescentele să fie îndrumate, pentru a putea alege produsele de machiaj cele mai potrivite. Fiind în contact cu exteriorul și permanent expus factorilor de agresiune, tenul trebuie să fie protejat primul.

Prin urmare, înainte de orice, trebuie explicată importanța alegerii unui fond de ten de bună calitate, care ar fi indicat să conțină și factori de protectie UV, atât de necesari în lupta împotriva îmbătrânirii tenului. De-abia apoi intervin și ceilalți factori de alegere ai acestui produs cosmetic de bază (nuanță, finiș, formulă, consistență) care îți oferă cel mai natural aspect posibil.

4.   Demachierea

Deși, oarecum la „coada” ritualurilor de îngrijire, demachierea este vedeta acestei rutine. Întotdeauna îndepărtarea machiajului trebuie să se facă seara, oricât de obosită ești, iar acest lucru trebuie imprimat în bunele obiceiuri de îngrijire pe care le transmiți mai departe.

Fie că optezi pentru șervețele demachiante, soluții de înlăturare a machiajului sau spumă de curățare, demachierea trebuie să fie corectă și completă pentru a putea oferi tenului posibilitatea să-și recapete luminozitatea și strălucirea dorită pe timpul nopții.

Prin urmare, trebuie specificat și insistat asupra ideii de demachiere în fiecare seară, în fiecare zi, la fel ca și curățarea de dimineață.

Chiar dacă nu ai purtat machiaj ziua este bine să evidențiezi că rutina de îngrijire trebuie neapărat să cuprindă și o curățare de seara, înainte de culcare.

5.   Stilul de viață sănătos

Nu trebuie să uităm niciodată că tenul sau pielea nu se îngrijesc numai de la exterior ci mai ales, din interior. De aceea preocuparea pentru un ten impecabil și o piele sănătoasă trebuie să vină dintr-un stil de viață adecvat. Stil pe care este bine să îl transmiți și copiilor tăi pentru a se putea bucura de avantajele acestuia un timp cât mai îndelungat.

Trebuie să avem grijă și să ne facem o prioritate din a bea cantitatea necesara de apă, de a  avea o dietă echilibrată și de a ne odihni suficient.

Pielea și tenul sunt cartea ta de vizita și primul impact pe care îl ai asupra celorlalți. Explicând acest lucru și adoptând o rutină strictă de îngrijire, îi poți oferi copilului tău adolescent șansa de a avea un ten luminos, sănătos și îngrijit pentru cât mai mult timp.

Sperăm ca aceste idei te-au făcut să înțelegi importanța învățării adolescenților, de la o vârstă cât mai fragedă, a pașilor simpli ce trebuie parcurși pentru deprinderea unor obiceiuri sănătoase. Astfel, ei se vor putea bucura la vârsta adultă sau chiar a maturității târzii de o piele și un ten sănătos și corect îngrijit.

Sursa foto: shutterrstock.com 

(P) Material publicitar realizat de Douglas

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter