Ouăle, periculoase sau sănătoase?

De Erika Chivu, pe

Până acum câţiva ani, orice doctor îţi spunea că trebuie să eviţi ouăle dacă ai colesterolul mare. Apoi, studiile au arătat că acest aliment nu este deloc periculos, ba din contră.
Însă oamenii de ştiinţă nu reuşesc deloc să cadă la un acord privind efectul ouălor asupra sănătăţii noastre. Cel mai recent studiu pe această temă pune din nou ouăle pe lista alimentelor nocive.

Cercetarea a studiat efectul ouălor pe 1200 de persoane cu vârsta medie de 61 de ani, scrie Daily Mail. Rezultatele au fost clare: cine mănâncă cel puţin 2 ouă pe săptămână are un risc mai mare de boli cardiovasculare pentru că substanţele din acest aliment duc la ateroscleroză – îngustarea vaselor de sânge prin depunerea de colesterol pe pereţii lor.

Acum câţiva ani, un cercetător a analizat toate studiile efectuate în ultimii 30 de ani pe tema ouălor şi a constatat că acestea nu au niciun efect asupra colesterolului din sânge. Drept urmare, medicii au început să-şi informeze pacienţii că pot mânca oricâte ouă vor fără să se teamă de bolile cardiovasculare.

Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter