Alimente grase care NU cresc colesterolul. Vezi ce poţi mânca

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 31 august 2021, 15:59

Multe alimente grase nu sunt rele pentru sănătatea ta. Grăsimea poate fi şi bună şi sănătoasă, în anumite condiţii. Vezi o listă de alimente grase care NU cresc colesterolul. Vezi ce poţi mânca fără griji.

Peşte gras

Deşi majoritatea varietăţilor de peşte gras şi fructe de mare conţin aceeaşi cantitate de grăsime ca o bucată de carne de porc, tipul grăsimilor este cu totul altul. Peştele de apă rece creşte sănătatea sistemului cardiovascular, prin conţinutul de acizi rgaşi omega-3 care reduc inflamaţiile, scad colesterolul LDL şi cresc colesterolul bun HDL. Aceşti peşti graşi , dar sănătoşi sunt macroul, somonul, hering, sardine şi calcan. Cele mai buen metode de a-i găti sunt la abur, copţi sau pe grătar, nu prăjiţi.

Nuci şi alune

Mai multe studii arată că un consum zilnic de nuci şi seminţe grase reglează metabolismul, reduc colesterolul rău şi cresc colesterolul bun din sânge.
Majoritatea nucilor şi alunelor conţin acizi graşi omega 6 şi polifenoli, care, împreună reduc procesele inflamatorii, care cauzează multe probleme de sănătate ale omului modern.
Doza recomandată de nuci şi alune pentur o zi este de: 24 migdale sau 35 alune, sau 18 bucăţi de caju.

Carne roşie slabă

Carnea roşie, de miel sau de viţel, din acele părţi ale animalului în care procentul de grăsime nu depăşeşte 10% este foarte sănătoasă şi nu ridică nivelul colesterolului.
Deşi multă lume considera doar carnea de pasăre drept carne slabă, studii mai recente au descoperit că mielul şi viţelul sau unele tipuri de vânat sunt mai uşoare şi mai sănătoase.
Un consum de carne roşie slabă, legume şi fructe proaspete, combinat cu consum regulat de avocado, ulei de măsline extravirgin şi peşte oceanic gras, te ajută să lupţi cu procesele inflamatorii care provoacă cancer, diabet, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni grave.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter