Jenant: De ce îţi miros picioarele şi cum te “vindeci”

De Erika Chivu, pe

Cei din jur pun mâna la nas de câte ori te descalţi? Înseamnă că trebuie să citeşti mai departe pentru a afla de ce îţi miros picioarele şi cum scapi de această problemă jenantă.

De ce îţi miros picioarele

Motivele principale sunt transpiraţia şi pielea moartă.
Un singur picior poate să producă până la jumătate de litru de transpiraţie pe zi – mult mai mult decât subraţul – şi când eşti încălţată aceasta nu se poate evapora la fel de rapid cum se evaporă transpiraţia mâinilor de exemplu.
În plus, mediul umed, cald şi întunecat din pantofii tăi este perfect pentru dezvoltarea unui număr mare de bacterii. Unele din ele se hrănesc cu transpiraţia, altele se hrănesc cu pielea moartă, iar din acest proces rezultă substanţe cu miros urât.

Cum scapi de mirosul picioarelor

Cu siguranţă ştii că trebuie să-ţi speli picioarele de două ori pe zi şi să-ţi pui mereu şosete curate, din materiale naturale, după ce foloseşti o pudră antibacteriană. La fel de importante sunt următoarele:
• Foloseşte piatra ponce pentru a elimina pielea moartă. Pentru pielea moartă dintre degete, foloseşte soluţii pe bază de acizi, de exemplu Clavusin sau Clavos, cu acid salicilic.
• Evită să porţi zilnic aceeaşi pantofi. Între două purtări, aceştia trebuie asezaţi “la aer” pentru a se putea usca complet.
• Foloseşte pe tălpi acelaşi deodorant pe care îl aplici la subraţ.
• În timpul zilei, schimbă şosetele şi aplică pe picioare un gel antibacterian, din cele cu care îţi curăţi mâinile când nu te poţi spăla cu apă şi săpun.
• Renunţă la condimentele cu miros puternic – ceapă, usturoi, piper. Acestea îţi modifică mirosul corporal.

Remediu naturist rapid pentru mirosul picioarelor

1. Amestecă 250 mililitri apă cu 100 mililitri alcool şi adaugă zahăr până se formează o pastă. Cu acest amestec freacă-ţi picioarele timp de cinci minute, inclusiv între degete, pentru a îndepărta pielea moartă şi bacteriile.
2. În 500 mililitri apă fierbinte adaugă o linguriţă de ulei de mentă sau eucalipt. Ţine picioarele în această soluţie timp de 10 minute. Trebuie să fie atât de fierbinte cât poţi suporta.
3. Usucă bine picioarele cu un prosop curat şi apoi aplică din abundenţă o pudră antibacteriană. Pune-ţi şosete curate.
După acest “tratament” poţi fi sigură că picioarele nu o să-ţi miroasă timp de cel puţin o zi.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter