Legătura dintre mărimea sânilor și predispoziția la apariția problemelor grave de sănătate

De Raluca Vițu, pe

Potrivit unui studiu recent, între mărimea sânilor femeilor și predispoziția acestora de a se confrunta în timpul vieții cu probleme serioase de sănătate este o legătură extrem de strânsă.

Se pare că femeile nemulțumite de mărimea sânilor proprii sunt mai predispuse dezvoltării afecțiuilor grave.

Conform unui studiu, în cadrul căruia au fost intervievate 18.541 de femei din 40 de țări, aproximativ 71% dintre reprezentantele sexului frumos s-au delcarat nemulțumite de dimensiunea sânilor, 48% dintre ele afirmând că își doresc sâni mai mari, iar 23%, sâni mai mici. Doar 29% dintre femei s-au declarat mulțumite de dimensiunea sânilor. Acest experiment face parte din proiectul Breast Size Satisfaction Survey (BSSS), dedicat analizării sentimentelor legate de mărimea sânilor și sănătate.

Nemulțumirea legătă de aspectul fizic este o adevărată problemă în rândul femeilor

Partea îngrijorătoare constatată de savanți este că marea majoritate a femeilor nemulțumite de sânii lor tind să nu aibă grijă de sănătatea lor așa cum ar trebui, refuzând să-și auto-examineze sânii pentru a depista eventuale modificări ale țesutului. În plus, acestea au o stimă de sine mai scăzută, sunt mai nefericite și au o imagine negativă legată de aspectul corpului lor.

“Este alarmant că atunci când nu-ți place ceva ești înclinat să nu-i acorzi atenție acelui lucru, iar de aici pornesc adevăratele probleme. Atunci când nu te identifici cu sânii tăi, tinzi să sari peste programările la medic pentru verificare și îți scapă multe probleme în faza în care încă ar mai fi tratabile”, a spus Janie Grumley, chirurg oncolog și director al Centrului “Margie Petersen”, pentru Cancer la Sân, de la centrul Providence Saint John, SUA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter