Influența Lunii asupra organismului tău

De Libertatea pentru femei, pe

Luna ne influențează viața mai mult decât credem. Te simţi mai agitată în anumite perioade? Chiar dacă pare greu de crezut, o cauză poate fi şi Luna plină.
Cunoscând fazele Lunii, poți ști când este momentul cel mai potrivit pentru o intervenție chirurgicală, când să începi o cură de detoxifiere sau un tratament pentru creșterea imunității.

Luna plină produce tulburări

Pe de-o parte, aduce foarte multă energie, dar, pe de alta, persoanele sensibile vor fi mai agitate și se vor concentra mai greu. În această perioadă, pot apărea insomnii, din cauza luminii mai puternice ca de obicei. Starea de agitație ar putea fi calmată cu ajutorul ceaiului de valeriană, levănțică sau talpa-gâștii. Pentru un somn liniștit și în nopțile cu Lună plină ar fi să mănânci seara o banană sau să bei o cană cu lapte îndulcit cu miere. Evită cafeaua și ceaiul negru. Nu ar trebui să consumi alimente acide sau prea condimentate, mai ales dacă ai ulcer sau gastrită hiperacidă, pentru că pot produce, mai mult ca în alte perioade, arsuri stomacale. În schimb, uleiul de iarba-tâlharului ar putea fi leacul pentru astfel de probleme. Ar fi bine să eviți operațiile care nu reprezintă o urgență, pentru că rana se va cicatriza mai greu și există risc sporit de complicații.

Luna în creștere aduce beneficii

Ajută la refacerea organismului. Acum este momentul potrivit pentru cine vrea să-și întărească sistemul imunitar sau să-și trateze alergiile. Poți începe o cură de vitamine sau să iei miere cu propolis. Împotriva alergiilor se recomandă o cură cu ceai de trei-frați-pătați. În această perioadă substanțele vitale din fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și pește, nuci, ouă se asimilează mai bine. Dacă ai tendințe de îngrășare sau probleme cu greutatea, trebuie să ai grijă sporită, pentru că, acum, kilogramele se acumulează mai ușor.

Luna în descreștere, favorabilă operaţiilor

Este o perioadă care facilitează detoxifierea organismului. Corpul începe să-și consume rezervele, așa că îți va fi mai ușor să ţii dietă. Pentru a accelera eliminarea toxinelor, poți bea ceai de urzică, păpădie, frunze de mesteacăn, coada-șoricelului. Tratamentele homeopatice au un efect mai puternic decât în alte perioade. Acum este și momentul de a programa o operație (în caz că nu este vorba de o intervenție de urgență): pericolul de hemoragie și cel de complicații este mai mic. Rănile se cicatrizează mai repede. Tot acum, este momentul pentru a merge la dentist. Te va durea mai puțin, iar rana se va vindeca mai repede.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter