Lună Plină în zodia Berbec. Conștientizare, vindecare și reechilibrare

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 18 ianuarie 2021, 14:19
Pe data de 2 octombrie se formează Lună Plină în zodia Berbec, un moment care va avea impact major în următoarele săptămâni, dar se va resimți puternic o lună de aici înainte. În plus, dat fiind că Berbecul este primul semn al zodiacului și, practic, el deschide horoscopul, influența acestei lunații poate amprenta următoarele 12 luni.

Previziuni oferite de astrolog Mădălina Manole

Luna Plină este de obicei un moment tensionat, un moment în care acțiunile noastre ajung la apogeu și se culeg roadele pentru a se încheia un capitol. Ei bine, această Lună Plină din zodia Berbec este cu atât mai tensionată cu cât Berbecul este semn agitat prin definiție și cu cât Marte, guvernatorul său, se află retrograd întocmai în zodia Berbec, deci este cel care are ultimul cuvânt de spus la această Lună Plină. Și ca și cum lucrurile nu ar fi fost îndeajuns, Marte retrograd formează un careu exact cu Saturn din Capricorn, deci un nou plus de intensitate și tensiune pe cer.

Luna Plină în Berbec vorbește despre noi înșine, pentru că Berbecul este zodia lui “eu sunt”, deci va fi vorba de fiecare în parte, cum își gestionează emoțiile și cum își controlează acțiunile pentru a fi în echilibru și rmonie cu ceilalți. Ca la orice Lună Plină, Luna și Soarele sunt în opoziție, deci vorbesc despre găsirea echilibrului, de această dată între noi și ceilalți.

Luna plină în zodia Berbec – influență generală

Luna Plină din zodia Berbec se formează în conjuncție cu Chiron, Micul Vindecător și Înțeleptul astrologiei, cel care ne arată subtil unde avem o rană de vindecat, iar rana acestei lunații este legată de noi înșine, dar și de trecut, chiar de copilărie, dat fiind că asteroidul Chiron este în mișcare retrogradă în zodia Berbec. Este un moment în care avem marea șansă să conștientizăm și să vindecăm ceea ce ne doare și nu ne lasă să fim noi înșine, să ne manifestăm cu adevărat, să arătăm lumii cine suntem, să conștientizăm ceea ce ne doare și ne blochează evoluția.

Harta momentului de Lună Plină din zodia Berbec se petrece pe ascendent Rac, zodie guvernată de Lună, deci va exista o încărcătură emoțională destul de puternică. Ascendentul lunației pune, din nou, în evidență nevoia de echilibru, cu noi înșine, dar și cu ceilalți, dat fiind că axa relațiilor este puternic activată întocmai buchetul de planete din Capricorn, Jupiter, Saturn și Pluto, iar Saturn, cum spuneam, se află în tensiune cu Marte. Conform astrogramei momentului de Lună Plină, aceasta se petrece pe casa carierei, a imaginii, a aspirațiilor profesionale, deci conștientizările și schimbările majore aici se vor petrece.

Ei bine, este momentul să dăm dovadă de diplomație, de echilibru și de maturitate, de înțelepciune, de responsabilitate în relațiile cu ceilalți, indiferent că sunt relații sentimentale sau profesionale, pentru că riscul de a izbucni este mare, iar asta poate aduce rupturi și încheieri care pot fi definitive. Totuși, Chiron ne sprijină să vindecăm, iar ceea ce acum se poate termina, este pentru binele nostru.

Pe de altă parte, Luna Plină din Berbec vine să încheie ceea ce s-a deschis în urmă cu 6 luni, la Luna Nouă din Berbec, deci, cumva, ultima jumătate de an intră în vizorul acțiunilor noastre de acum. Putem culege roadele a ceea ce am sădit, atât în dragoste, cât și profesional. Dacă ne-am autosabotat până acum, putem reevalua și ne putem încadra pe o nouă direcție.

Acțiunile noastre din ultima jumătate de an, mai ales începând din luna iunie, de când Marte a intrat în zodia Berbec, moment care a coincis oarecum și cu perioada critică în care Venus, planeta iubirii, a activat zodia Gemeni, în care a retrograd, intră acum sub lupa noastră. Vor fi reevaluate situații sentimentale și acțiuni întreprinse, însă mult mai matur și responsabil, iar dacă unele contexte se vor încheia sau nu, ține de fiecare în parte.

Luna Plină în zodia Berbec – influență zodii

Cele mai afectate zodii vor fi Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special cei care sunt născuți în prima parte a zodiei, dar și cei care au ascendentul aici.

Berbec/ Ascendent Berbec

Tu ești în prim planul tuturor și tu ai ocazia să vindeci atitudinea agresivă, dominatoare și impunătoare pe care ai avut-o în relațiile cu ceilalți, indiferent că este vorba de partener de viață sau de parteneri profesionali. Ai ocazia să reeditezi un context legat de carieră petrecut în ultima jumătate de an. Reevaluezi și refaci strategia de atingere a obiectivelor și revizuiești complet relația de cuplu dintr-o poziție mult mai matură. Va fi vorba de vindecarea propriei tale persoane, fizic, psihic, emoțional, dar și a imaginii pe care o afișezi în fața lumii. Ești pe scenă și te poți afirma.

Taur/ Ascendent Taur

Vindeci trecutul, conștientizezi frici, temeri, vicii, obsesii, depășești o perioadă de interiorizare, în care te-ai retras în tine și ai ocazia să lași în spate tot ce este toxic, agresiv în viața ta. Există tensiuni sentimentale care au mari șanse să consolideze o poveste de iubire sau să o încheie definitiv. Se schimbă mentalități, se maturizează principii. Evită să intri în orice fel de discuție contradictorie astăzi.

Gemeni/ Ascendent Gemeni

Vei vedea adevărata față a celor din jurul tău, a celor cu care interacționezi, fie că sunt prieteni sau persoane din anturaj cu care ai proiecte. Poți culege roadele unui proiect, dar poți încheia și o relație de prietenie sau profesională. Se reeditează un context financiar petrecut în ultimele 6 luni.

Rac/ Ascendent Rac

Astăzi, ferește-te de tensiuni în cuplu sau cu superiorii pentru că o relație se poate încheia definitiv. Ai ocazia să conștientizezi și să vindeci o situație profesională, în care, poate, stima de sine ți-a fost afectată, în care nu ți s-a recunoscut valoarea, în care ai pierdut o funcție. De asemenea reeditezi un context profesional din ultimele 6 luni.

Leu/ Ascendent Leu

Se schimbă principii, de depășesc prejudecăți, se îmbunătățește relația cu munca și cu sănătatea. Unii nativi au ocazia să pună în practică și să se afirme printr-o diplomă obținută sau printr-un atestat. Se pot culege roade financiare.

Fecioară/ Ascendent Fecioară

Se încheie o situație financiară și se culeg roadele. Poate fi vorba, de asemenea, și de o situație care vizează viața intimă, sexuală, o astfel de traumă se poate vindeca acum. Se reevaluează un context sentimental și se repune pe o nouă direcție, mai matură, o poveste de iubire.

Balanță/ Ascendent Balanță

Este un moment impactant din punct de vedere relațional. Trebuie să găsești echilibrul între tine și ceilalți pentru a culege roadele, să vindeci o relație agresivă, să te desparți de un partener dominator. Se reeditează un context legat de casă, familie, bun imobiliar.

Scorpion/ Ascendent Scorpion

Un capitol care viza munca, modul de desfășurare al activităților zilnice se poate schimba. Poți culege roadele muncii tale, te poți angaja. Este un moment de vindecare a sănătății și-ți poți schimba complet stilul de viață. O discuție, negociere petrecută în ultima jumătate de an se poate reedita acum.

Săgetător/ Ascendent Săgetător

Un capitol sentimental se rescrie. Ai șansa să vindeci o suferință în dragoste, să vindeci o traumă sentimentală din trecut, poate o teamă de a nu fi apreciat, de a nu fi valorificat, teama de a începe o relație, de a-ți recunoaște sentimentele. Unii nativi pot deveni părinți sau pot decide să facă pasul acesta. Un context financiar, o acțiune, decizie legată de bani luată în ultima jumătate de an se reeditează.

Capricorn/ AscendentCapricorn

Un context care vizează familia și/sau locuința, un bun de patrimoniu, se schimbă. Poți vindeca o traumă de familie, o rană din copilărie, îți poți înțelege mai bine emoțiile, te poți muta de acasă, poate cu partenerul. O acțiune întreprinsă în ultima jumătate de an are șansa de a fi reeditată cu mai multă maturitate și responsabilitate.

Vărsător/ Ascendent Vărsător

Poți finaliza un context legat de comunicare, ceea ce poate însemna că dai un examen, un interviu, afli vești și informații care schimbă un context, finalizezi actele pentru un mijloc de transport, actele pentru o călătorie. O decizie luată în ultima jumătate de an poate fi reevaluată și schimbată.

Pești/ Ascendent Pești

Închei un context financiar, culegi roadele materiale ale unui proiect. Moment de conștientizare a unor lipsuri și a modului în care-ți câștigi banii. Vindeci o rană financiară, poate legată de o pierdere materială, de o perioadă în care ai avut probleme cu banii. Vindeci un context în care stima de sine ți-a fost afectată, în care nu ai avut încredere în tine. Un proiect început în ultima jumătate de an poate fi reevaluat.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter