Igiena intimă: ce lenjerie să porţi vara

De Erika Chivu, pe

Vara, combinaţia dintre căldură, transpiraţie şi frecarea lenjeriei de piele este nu doar neplăcută, ci şi periculoasă. Iată ce fel de lenjerie să porţi ca să eviţi candidoza şi infecţiile urinare.
Lenjeria strâmtă din ţesături care nu lasă pielea să respire poate favoriza candidoza, în timp ce lenjeria care se mişcă din spate către faţă poate duce la infecţii urinare. Iată cum eviţi aceste probleme.

Fără tanga!

Lenjeria tanga nu este nici confortabilă, nici sănătoasă. În loc să protejeze zona genitală atât de sensibilă, acest tip de slip mai rău o irită prin frecare. În plus, în timp ce mergi, slipul se poate mişca, astfel încât bacteriile din zona anusului sunt împinse către uretră, unde pot provoca infecţii urinare. Teoretic, slipul tanga ar putea provoca şi hemoroizi externi din cauza frecării din zona anusului.
Nici chilotul tip „boxer” nu este varianta ideală pentru femei căci în timp ce mergi zona dintre picioare se ridică şi, din nou, poate irita vulva.
Cea mai sănătoasă pentru vară este lenjeria clasică, cu o croială normală şi neapărat din bumbac. Acesta e un material uşor care permite pielii să respire, dar are şi el neajunsuri. Dacă transpiri foarte mult, vei observa că slipul absoarbe transpiraţia, devine mai „greu” şi se mişcă mult.

Fără lenjerie noaptea!

De aceea, este bine să renunţi de tot la lenjeria intimă atunci când se poate. Atâta timp cât te simţi confortabil nu este periculos, ba dimpotrivă, pielea respiră în voie şi transpiraţia se evaporă mai repede. Dacă ziua nu te simţi bine fără lenjerie, trebuie neapărat să renunţi la ea noaptea. Măcar în timp ce dormi pielea ta trebuie să fie liberă.
Indiferent ce tip de chilot porţi, vara e imposibil să eviţi transpiraţia. Aşa că cel mai un mod de a evita infecţiile genitale este să dezbraci cât mai repede hainele în care ai transpirat şi să faci un duş călduţ cu un săpun blând, evitând spălăturile vaginale sau spray-urile intime.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter