Exerciţii pentru burtă. Cum scapi de burtă rapid şi eficient

De Unica.ro, pe

„Cum scap de burtă?”este poate întrebarea pe care o aud cel mai des în sala de fitness. O să încerc în articolul de mai jos să vă explic care este atitudinea corectă atunci când vine vorba de slăbit şi exerciţii pentru burtă.

Exerciţii pentru burtă

Cand spui “exerciţiu fizic”, te gândeşti imediat că este vorba despre o acţiune în care îţi vei pune la treabă tot corpul. Exact acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi într-o sală de fitness, să fie un loc unde lumea trebuie să vină şi să-şi lucreze corpul, nu numai o parte din el, pentru că, până la urmă, ai nevoie de picioare să mergi şi să alergi, ai nevoie de spate şi în special lombari atunci când ridici fel de fel de lucruri de jos, şi ai nevoie de braţe, atunci când îţi cuprinzi copiii, iubita sau soţia cu ele‚ şi, cum era să uit, abdomenul, care bineînţeles este un “must have” pe timp de vara şi nu numai. Cu alte cuvinte, dacă vii la sală cu un surplus de grăsime, oriunde ar fi localizat, trebuie să lucrezi toate grupele musculare, pentru că organismul oricărui om slăbeşte uniform, iar asta înseamnă că nu vei putea scăpa mai repede de grăsimea din jurul centurii abdominale daca vei lucra în fiecare zi doar abdomene o jumătate de oră pentru că nu aşa funcţioneaza organismul.

Cum faci corect exerciţiile pentru burtă

Insistă mult pe partea de cardio, dar nu neglija nici exerciţiile fizice. Încearcă să alternezi un antrenament de cardio cu unul de exerciţii fizice, în care să lucrezi toate grupele musculare (umeri, biceps, triceps, piept, spate, oblici şi platul abdominal, fesieri, femurali, cvadricepsi), cu scopul de a căpăta un tonus muscular şi de a întări articulaţiile, îmbinând antrenamentul cu greutăţi libere, cu cele ce implică propria greutate a corpului.

– Cu cât exercitiul implică mai multe grupe musculare, cu atât el va fi mai solicitant pentru organism.

– Nu exagera cu exerciţiile, începe cu două circuite, în care fiecare circuit să cuprindă maximum 5 exerciţii, şi repetă-l de 2 ori cu pauză de 2 minute între serii (Atenţie!!! pauza se face între serii, nu între exercitii).

– Nu mări numărul de serii decât după o perioadă constantă de mers la sală, altfel există riscul să-ţi scadă glicemia, şi acest lucru nu va face altceva decât să-ţi taie pofta de antrenament având o senzaţie de greaţă, mai ales dacă ai mâncat mai mult înainte de a veni la sală.
Exerciţii pentru burtă. Cum scapi de burtă rapid şi eficient

– Numărul de repetări este între 15-20 şi chiar dacă simţi o oboseală musculară, sau respiratorie, şi nu ai terminat repetările, te odihneşti câteva secunde şi continui de unde ai rămas.

– Este foarte important să-ţi impui ideea de a merge până la capăt, te va ajuta şi în continuitatea antrenamentelor, dar şi în cea a repetărilor.

– După ce ai terminat primul circuit, începe-l pe al doilea în care vei lucra alte 4-5 exerciţii în care să pui la lucru şi alţi muşchi.

– Dupa 7-8 şedinţe la sală, încearcă să măreşti şi numărul de serii pe circuit, astfel încât să ajungi la 3 pe fiecare.

După un asemenea program, normal ar fi să simţi cum a lucrat tot corpul. Nu te aştepta să apară rezultatele după o lună, fii răbdător, şi nu neglija alimentaţia. Nu uita că antrenamentul şi alimentaţia corectă sunt ca două surori şi nu pot funcţiona una fără cealaltă. Nu dispera când te urci pe cântar şi vezi că nu scazi în greutate, instrumentul tau de măsurare trebuie să fie cureaua de la pantaloni şi hainele strâmte pe care nu le mai puteai purta. Încearcă să-ţi diversifici exerciţiile şi dacă nu ai un antrenor să facă asta pentru tine, îndrăzneşte şi întreabă-mă pe mine!
CITESTE SI SECRETELE DE DIETA ALE LUI NEBY!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter