Cum să scapi de celulită. Cinci sfaturi de aur de la antrenorul de fitness

De Unica.ro, pe

Celulita este o acumulare de celule grase şi reziduuri, sub piele, unde datorită măririi excesive a acestor celule ele cuprind în timpul creşterii şi vasele de sange ce se regăsesc sub piele şi astfel rezultă o circulaţie slabă, cu alte cuvinte apare aspectul de coajă de portocala al pielii. Florin Neby îţi spune cum să scapi de celulită.
Celulita este rezultatul combinaţiei dintre sedentarism şi alimentaţie proastă. Evident că procesul de apariţie sau accentuare al celulitei poate fi grăbit în funcţie de: mediu hormonal, factori genetici, deshidratare sau circulaţie defectuoasă.

Antrenamentul care te scapă de celulită

Prin antrenament intens, iar asta înseamnă antrenamente cu greutăţi sau exerciţii doar cu greutatea corpului sau cu izolarea grupelor musculare. Poate unele persoane ar contesta ceea ce am spus în privinţa antrenamentului, dar teoria mea este urmatoarea: tipurile de antrenament mai sus menţionate forţează consumarea de apă în exces, iar asta nu face decât să fluidizeze sângele şi să dreneze muşchii dar şi porţiunile cu celulită, ştiind foarte bine că particulele de grăsimi stocate sub formă de celulită sunt transportate de sânge. Dacă timpul nu este o problemă pentru tine şi poţi face din sala de fitness a-2-a ta casă, asta însemnând să mergi de 5 ori pe săptămână la sală, poţi lucra şi pe grupe musculare, acest lucru fiind valabil şi pentru fete şi pentru băieţi. Evident că nu pentru toată lumea timpul este la discreţie, iar pentru cei ce nu ajung decat de rar la sală le recomand exerciţii în circuit, mergând pe acelaşi principiu de alternare de exercitii cu greutăţi cu cele de bodyweight dar şi cele izolate, toate fiind compensate de partea de cardio.
Cum să scapi de celulită. Cinci sfaturi de aur de la antrenorul de fitness

Alimentaţia care te scapă de celulită

Pentru a scăpa de celulită trebuie să avem o alimentaţie bazată pe alimente ce “luptă” cu retenţia de apă. Marea surpriza este că putem scăpa de celulită tot prin grăsimi (bineînţeles că nu vorbim de jumări aici!), este vorba de fapt de grăsime animale şi vegetale, bogate în acizi grasi precum omega 3 şi omega 6. Asta înseamnă că trebuie să includem în alimentaţia noastră, pe lângă peşte şi fructe de mare, o cantitate destul de importanta de nuci şi seminţe (nuci, alune neprăjite, caju, migdale etc), evident că omega 6 îl mai putem lua din uleiul de porumb, de măsine sau floarea soarelui sau chiar ulei de nuci şi rapiţă.Poţi să incluzi în alimentaţie şi condimente cum ar fi: curry, ardei iute, oregano, ghimbir sau scorţişoară dar nu uita că nivelul de proteine şi de carbohidraţi care intră în organism trebuie să fie unul oarecum egal, iar în ceea ce priveşte grăsimile vegetale şi animale trebuie să fie peste nivelul celor două.
INCERCATI DIETA NEBY! AICI!

Tratamente corporale care te scapă de celulită

Nu-ţi supune pielea unor chinuri groaznice, faptul că mergi la un masaj masochist în care fata sau baiatul de acolo va face febră musculară încercând să-ţi „spargă” celulita masându-te, nu înseamnă că o să o facă să dispară! Îţi trebuie un masaj simplu şi uşor, atât cât să-ţi pună în circulaţie sângele, restul se rezolva cu alimentaţie şi antrenament.
Cum să scapi de celulită. Cinci sfaturi de aur de la antrenorul de fitness

De luat aminte!

Poţi folosi creme dar nu te baza doar pe ele pentru că nu au niciun rol de topire al celulitei sau a grăsimii, deoarece acţionează la nivelul pielii hidratând-o şi stimulând oarecum circulaţia.
Nu consuma alimente prăjite sau procesate foarte mult. – încearcă să eviţi soia, mazăre, mere, mărar, măsline.
Evită alcoolul, tutunul, laxativele sau anticoncepţionalele!
Atenţie! Nivelul de celulită poate să dispară în 6 luni sau chiar mai mult, depinzând de gradul ei, dar şi de metabolismul vostru,  toate acestea numai dacă ţineţi cont de sfaturile mai sus menţionate.
Tu ce trucuri mai ştii pentru a scăpa de celulită?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter