Dovleacul, uşor şi hrănitor

De Libertatea pentru femei, pe

Datorită conţinutului bogat în magneziu, dovleacul are acţiune laxativă.
Se apropie iarna şi organismul tău are nevoie de cât mai multe vitamine şi minerale, iar fructele şi legumele nu te mai satisfac? Dovleacul este alimentul care îţi vine în ajutor în acest sezon.
Dovleacul este un produs care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. El face parte din categoria alimentelor uşoare, care pot fi consumate la orice oră din zi.

Proprietăţile dovleacului

Pe timpul iernii, dovleacul este o adevărată sursă de vitamine. Astfel, 100 de grame de pulpă de dovleac asigură aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamina A.  Totodată, el conţine şi un număr scăzut de calorii: un dovleac de dimensiuni medii  are doar 40 de calorii. În plus, pe lângă cantitatea mare de  vitamina A, dovleacul mai conţine şi importante cantităţi de potasiu (bun pentru funcţionarea circulaţiei sanguine şi pentru rinichi), de mangan, de cupru şi de vitamine precum vitamina B1 (care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos), B6, B5 (care ajută la asimilarea substanţelor nutritive) şi B3. Dovleacul este de asemenea şi o sursă ideală de minerale şi aminoacizi, toate necesare pentru organism.

Cum te ajută dovleacul?

Este un aliment dulce, eficient în tratarea bolilor inflamatorii şi febrile. Persoanele cu probleme cardiovasculare sau cu nivelul colesterolului ridicat pot consuma dovleac datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate. Şi pentru că este săţios şi are puţine calorii, dovleacul este un aliment eficient în lupta împotriva kilogramelor în plus. El este recunoscut pentru aportul crescut de fibre care îmbunătăţesc condiţia fizică şi  care controlează greutatea. De asemenea acesta contribuie cu succes la îmbunătăţirea activităţii splinei, a pancreasului şi a stomacului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter