Vrei să ai dinții albi? 4 trucuri date de stomatolog

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Dinții albi, un deziderat al fiecăreia dintre noi. În afara faptului că ne interesează frumusețea lor, acest alb pur nu poate să ”trădeze! decât o sănătate de fier a cavității noastre bucale.
În plus, puterea exemplului fiind atât de mare, nu putem să nu recunoaștem că suntem puțin geloase pe perfecțiunea dinților pe care îi afișează vedetele de la Hollywood. ”Zâmbetul perfect afișat de vedetele din filmele americane a ajuns în timp să devină un standard în estetica dentară, la care tot mai mulți pacienți tind să apeleze, prin diverse tratamente cum ar fi albirile dentare sau aplicarea de fațete ceramice pe dinți. Astfel, un zâmbet perfect contribuie la creșterea încrederii în sine, aceeași încredere pe care o afișează dezinvolt toate vedetele cu fiecare apariție pe covorul roșu”, spune dr. Varol Curt-Nazar, medic specialist în estetică dentară la clinicile Implantodent.

Conform unor studii ale Asociației Americane de Cosmetică Dentară majoritatea americanilor asociază dinții albi și sănătoși cu succesul, atât pe plan personal cât și profesional.

Sănătoși sau nu, dinții trebuie întreținuți, îngrijiți și controlați ori de câte ori ni se pare că ceva este în neregulă. Pe lângă tratamentele simple sau combinate interdisciplinar care se fac în cabinete, medicii stomatologi ne dau niște sfaturi cât se poate de practice pe care, dacă le urmăm, riscul de îmbolnăvire a dinților se reduce considerabil.

Să vedem despre ce este vorba:

1. Ața dentară, un must în trusa de cosmentice

Sigur, în timpul zilei îți este foarte greu de te speli pe dinți după fiecare masă, de aceea este obligatoriu să avem ața dentară la noi. Mai mult decât atât, ața dentară ne ajută chiar și după ce am folosit periuța pentru că scoate resturile de mâncare din locurile în care aceasta nu poate pătrunde. Este de preferat ca după ce am făcut igiena să clătim și cu apă de gură. Stomatologii spun că aceasta împiedică depunerii plăcii bacteriene.

2. Folosim paiul atunci când bem lichide care pătează

Cafea și vin roșu, două lichide de care nu ne putem poți despărți. Sigur, cel mai bine ar fi să le evităm dacă ne gândim intens la culoarea dinților, dacă nu putem, nu-i bai, putem folosi paiul. Nu trebuie să ni se pară ciudat sau să credem că oamenii se vor uita ciudat la noi, albul dinților contează cel mai mult. Același lucru îl spun și medicii stomatologi, așadar curaj.

3. Ai grijă la alimentație

Culmea, în general ni se spune ce ar trebui să evităm dacă vrem să avem dinții albi. Deși mai puțin știut, există alimente pe care trebuie să le consumăm dacă vrem să avem dantură de porțelan. Portocale, căpșune, țelina sau morcovii sunt produse naturale care ajută. În plus, nu-i așa, nu trebuie să uităm de mere, aceste fructe minune la care putem apela cu încredere oricând simțim nevoia.

4. Puțină brânză servită la finalul mesei

Sigur, despre acest lucru nu prea se face vorbire, însă stomatologii spun că funcționează foarte bine. Pentru a preveni apariția cariilor și pentru o mai bună mineralizare, este indicat să se consume o bucățică de brânză la finalul fiecărei mese. Calciul și fosforul din aceste produse sunt adevărate comori pentru dantura noatră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter