Semne că vei face paradontoză

De Diana Zagrean, pe

Paradontoza este o boală serioasă a gingiilor, care, netratată, poate duce la pierderea dinţilor. Pe lângă o igienă orală corespunzătoare, trebuie să ştii care sunt cauzele şi primele semne că vei face paradontoză.
 

Cauzele apariţiei paradontozei

Bacteriile din gura ta se hrănesc cu zahăr şi amidon, pe care şi-l procură din hrană. Cum dinţii sunt suprafeţe cu tot felul de spaţii şi adâncituri, bacteriile se prind de dinţi şi gingii, la fel ca şi resturile mici din hrana pe care o consumi.
bacteriile şi bucăţile microscopice de hrană formează ceea ce dentiştii numesc placa bacteriană.
Dacă nu cureţi placa şi nu te speli pe dinţi două sau trei zile la rând, placa bacteriană începe să se întărească, se oxidează şi devine tartru.
Tartrul se adună în spaţiile dintre gingie şi dinte şi ascunde bacteriile de periuţă şi pastă de dinţi, ceea ce înseamnă că intri într-un cerc vicios.
Cu cât ai mai mult tartru, cu atât placa bacteriană creşte, ceea ce înseamnă şi mai mult tartru şi chiar carii, dacă bacteriile sapă în smalţul dinţilor.
În timp, tartrul adunat apasă şi împinge gingiile, formând punguţe cu aer, mâncare, bacterii şi alte depozite.
Dacă nu mergi la dentist pentru o curăţare profesionistă, gingiile se infectează şi rişti să pierzi unul sau mai mulţi dinţi.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter